Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След посещението на премиера и регионалния министър: Падат пътните блокади край Гълъбово 
Автор: Рени Атанасова 19:10 / 05.06.2024Коментари (0)854
©
Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът и да видя, че стартира всичко, което и на документи вече е възможно. Това каза служебният премиер Димитър Главчев, който посети блокадата на пътя Русе - Свиленград до ТЕЦ "Брикел", предаде репортер на "Фокус". Председателят на инициативния комитет "Обручище завинаги" инж. Тенчо Кайряков обяви, че пътната блокада в района на международния път Русе - Свиленград, в района на Брикел, ще бъде вдигната.

Служебният министър на регионалното развитие и благоуствройството Виолета Коритарова каза, че днес разрешението за строеж е факт. "В петък ще бъде в Държавен вестник, от вторник имаме фронт за работа, и ще започне ремонтът, който ще е с продължителност 540 дни, за приблизително 20 млн. лева, участъкът е 15 км и 700 метра. Парите са осигурени в инвестиционната програма на Агенцията за пътната инфраструктура“, увери регионалният министър Коритарова като посочи, че процесът по ремонт за пътя е необратим.

Участъкът е построен преди повече от 45 години и не е основно ремонтиран. След като близо 2 години се бави издаването на необходимите документи, служебното правителство успя да ускори процедурата и разрешението е факт, така че да могат да започнат реалните ремонтни дейности. 

"След вчерашната среща на председателя на агенция "Пътна инфраструктура“ с протестиращите направихме всичко възможно, събрахме и последното съгласувателно писмо, което беше необходимо, прегледахме документацията и днес разрешението за строеж е факт“, съобщи министър Коритарова.  

Кметовете на общини в района и инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативния комитет "Обручище завинаги“, който е организатор на протеста, специално благодариха на премиера Димитър Главчев и министър Коритарова за бързата реакция.

По целия участък ще бъде положена 2 пласта нова асфалтова настилка, като на места ще се обнови пътната конструкция. Ще бъдат ремонтирани три големи съоръжения – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 водостока. Предвижда се изграждането на банкети с ширина 1 метър по дължината на открития път и края на населените места, където няма предвидени бордюри. Там, където ще се подменят бетонови бордюри, засегнатата тротоарна настилка ще бъде възстановена. Ще бъде запазен съществуващият габарит на пътното платно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Лято 2024
Бюджет 2024
50-ото Народно събрание
Местни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: