Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Софтуер ще казва на полицаите: Това е терорист!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:50 / 09.10.2011Коментари (0)196
© МВР
Полицаите ще имат софтуер за видеонаблюдение, който ще им помага да разпознават съмнителните типове на места, в които има масово струпване на хора, съобщи директорът на Института по психология на МВР комисар доц. Неделчо Стойчев, цитиран от БТА.

Това ще стане възможно през 2012 година по европейски проект, в който участва Институтът по психология на МВР - "Автоматична детекция на асоциалното поведение в многолюдни пространства", уточни Стойчев.

Софтуерът изгражда система от признаци, по които ще могат да бъдат идентифицирани потенциални екстремисти при видеонаблюдение на рискови места като летища, стадиони, пространства, където се струпват много хора. По този начин подобни прояви ще могат още в зародиш да бъдат стопирани, обясни директорът на Института по психология на МВР.

Друг европейски проект е свързан с борбата с радикалния екстремизъм. Става дума за крайни идеологически групировки, за които постигането на значими обществени цели или промяна на обществен ред може да стане само чрез терористични действия.

Пример за подобни явления е изпращането на пликове - бомби от крайни леви екстремисти, както това преди години се случи в Гърция, каза Стойчев.

След осъществяването на проекта се очаква да има по-голяма яснота както за самото явление, така и за начините за борбата с него, които се отличават от борбата с тероризма, обясни директорът на института.

Помолен да коментира като психолог поведението на полицията по време на размириците в с. Катуница директорът на Института по психология на МВР заяви, че в подобна критична ситуация решенията се вземат в дефицит от време.

Основното при действията на полицията в подобен инцидент е запазване на живота на всички участници в него, което е направено, отбеляза Стойчев. "Представете си ако полицията беше упражнила сила, именно тази пасивна решителност даде възможност нещата да се уталожат, отбеляза директорът на Института по психология на МВР".



Източник: Стандарт Нюз






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Катастрофи в Кюстендилско
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: