Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Солени глоби на бабите и дядовците, които продават собствена земеделска продукция и не са регистрирани
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:45 / 07.08.2024Коментари (4)936
©
Земеделски производители, които не са регистрирани като такива, да не могат да продават продукцията си на фермерските пазари. А ако бъдат хванати, ги чака глоба от 500 до 1500 лв.

Това предвиждат промени в Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на ЕС, които са пуснати за обществено обсъждане от земеделското министерство.

В момента е често срещана практика хора да предлагат всичко, каквото са успели да произведат в собствената си градина, и да го продават върху импровизирани масички, в кашони, щайги, в багажници на коли, но без сертификати. Именно това са и едни от мотивите на ведомството защо искат това нещо да се промени.

Ако след приемането на новите текстове такива земеделци бъдат хванати, общината ще има право да ги глобява. Когато нарушението е извършено от юридическо лице или едноличен търговец, имуществената санкция ще е в размер от 1000 до 3000 лв.

Освен това с промените в закона ще бъде въведено изискване да има организатор на всеки пазар за фермерски или занаятчийски храни. Той ще трябва да следи за спазване на новите правила, предвидени в закона.

Много хора обаче в социалните мрежи вече изразиха недоволство от предложените промени. Хората предпочитали да купуват от малки производители заради предлаганата прясна и качествена стока, пише "24 часа". 

Организатор на всеки пазар, ще следи дали се изпълняват новите правила.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
познавам човек който продава "истинско сладко от горски плодове" на пътя Асеновград-Смолян -без фирма без апарат-плаща на 3-4 местни да стоят там с автомобилите си с номера СМ и всеки ден купува сладко от Брезовско шосе маха етикетите и ето ти истински елексир от балкана-такива трябва да си плащат
+1
 
 
Преди да си купиш от някоя баба като минеш през някое село беше най-доброто място за зеленчуци. От поне 4-5 години бабите които продават по селата са 99.9% прекупвачи от борсите и продават същите гадни зеленчуци, които може да се намерят по всички супермаркети в България.
+1
 
 
Хаха Това е практика във държава като Филипините.Бил съм там и знам Излизаш пред къщичката си и можеш да продаваш на пътя каквото си поискаш,ама тука не,трябва да се бръкнеш надълбоко това да е възможно
0
 
 
Да бъдем реалисти, не става въпрос за бабата дето продава 10 краставици днес. Става въпрос за хора които пазаруват от борсите и препродават 30 вида неща целогодишно, и се водят безработни.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: