Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спипаха 96 кг хероин в камион с цимент
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:40 / 06.03.2011Коментари (0)317
©
Шест лица и 96 килограма хероин бяха задържани при специализирана полицейска операция в Хасково срещу разпространението на наркотици. Наркотикът е бил намерен на "Капитан Андреево" в тежкотоварен камион, превозващ цимент, съобщи агенция Фокус, позовавайки се на информация на вътрешният министър Цветан Цветанов.

Бос на престъпната група е задържаният Наско Близнака. Останалите наркобандити също са познати на полицията. Операцията е реализирана от ГДБОП, окръжната прокуратура в Хасково и в сътрудничество с ДЕА.

МВР шефът обясни, че по случая се работи от 4 месеца. По думите му заслуга имат ГДБОП, ОД на МВР Хасково, които са работи с партньорството на американските колеги от ДЕА, под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково.

"Вчера на ГКПП "Капитан Андреево" беше задържан един тежкотоварен камион, който превозваше цимент. От оперативната информация, с която разполагахме, вътре имаше 96 килограма хероин", обясни министър Цветанов.

Общо шест лица са задържани към настоящия момент при специализираната полицейска операция в Хасково. Всички задържани са познати на полицията. Продължават процесуално следствените действия по адреси. "От вчера до днес течеше реализацията по задържането на останалите лица, които имаха съпричастност към прекарването на тези количества. Проверени са четири адреса. Сред задържаните шестима е и организаторът - Наско Близнака, шофьорът, който е прекарвал количествата, и шофьорът на съпровождащия тежкотоварен автомобил с пратката и други съпричастни към канала лица", обясни министър Цветанов.

"Това са част от мерките, които предприема държавата по предотвратяването и неутрализирането на подобни канали за трафик на хероин през българо-турската граница. Колегите обменяха информация през последните пет месеца и с колегите от ДЕА", заяви министърът.

Братът близнак на Наско Близнака преди 5 месеца е бил задържан в Турция със 70 кг хероин. Той все още е в турския арест. От тогава родните полицаи следят наркомрежата у нас.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: