Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Справедливост? Прокурор пуска срещу 5 бона уличен за кражба на 2 млн.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:55 / 11.09.2010Коментари (0)181
©
26-годишен рецидивст в изпитателен срок бе арестуван за една от най-големите кражби през последните години - на 2 млн. лева от офис на магазин "Фантастико" в София.
Любомир Крумов бил задържан, след като негова ДНК била открита на местопрестъплението. 72 часа след ареста обаче дежурният прокурор Албена Кузманова го освободила срещу 5 хил. лева гаранция, без да поиска задържане под стража от съда.

За случая съобщиха столични криминалисти, според които прокурорското решение е скандално.

Офисът на веригата "Фантастико" в столичния кв. Студентски град бе обран на 14 декември 2009 г. В края на уикенда тогава в обикновена метална каса в помещението се съхранявал оборотът от всички магазини на веригата в София, събрана в три от предпразничните дни. По данни на разследващи в магазина е проникнато около 0,40 часа през нощта.

Групата счупила прозореца на помещението, където се намирал металният шкаф с парите, след това разрязала касата и избягала с плячката си. Докато изпечените обирджии опразвали касата, в съседната стая двама охранители не усетили нищо, въпреки че няколко пъти трябва да са чули шумове от изпусната пробивна машина.
Крадците били опитни и много добре подготвени, но в бързината Крумов изпуснал фенерче, което държал в устата си, за да осветява касата на "Фантастико", докато я режат.

Часове по-късно криминалисти открили фенерчето, а при изследване за биологични следи и последвал ДНК-анализ е доказано, че то е седяло в устата точно на Любомир Крумов, разказаха експерти от МВР. Те недоумяват как при такова категорично доказатество за участие в кражба на милиони заподозреният може да бъде пуснат под гаранция от 5 хил. лева.

Любомир Крумов е стар познайник на полицията. Въпреки че е само на 26 г., той има доста регистрации, осъждан е за кражба, а при обира на "Фантастико" е бил в изпитателен срок.

Крумов бил разпитван от полицията преди седмици, но тогава той успял да се измъкне, без да го арестуват. След като го обявили за издирване, Любомир известно време се укривал, след което изненадващо преди 3 дни отишъл с адвокат в СДВР, за да се предаде, разказаха полицаи.

При разпитите той не разказал за съучастници. Криминалистите обаче имат насоки кои са другите обирджии, така че е въпрос на време и те да бъдат арестувани, категорични са от МВР.

Любомир е обвинен за кражба в особено големи размери. За него има оперативни данни, че е участвал в още поне 10 обира на крупни суми от каси в домове на богаташи.

Обвинението: Няма проблем

"Няма проблем с пускането на свобода на Любомир Крумов. Щом прокурорът така е преценил, така е трябвало", коментира вчера говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска. Крумов е обвинен за кражба в особено големи размери. Ако вината му бъде доказана, го заплашват от 10 до 20 г. затвор. Вчера той бил доведен в Софийския градски съд, но изненадващо бил пуснат да си ходи. (24часа)

Човката вързал жена, за да ограби 62 хил.

Столични полицаи арестуваха двама въоръжени бандити, които ограбиха 62 хил. лева от търговски комплекс през декември м.г.

Тогава нападателите с маски на главите влезли в офиса на втория етаж. Заплашили служителката с пистолет, завързали я, запушили й устата и отмъкнали всички пари в касата. Пострадалата жена не могла да повика полиция и за грабежа се разбрало едва час по-късно, когато в офиса дошъл друг колега.

Криминалисти тогава правиха неколкочасов оглед и откриха следи от бандитите. Месеци по-късно те влезли в дирите на 40-годишният Р.Р. с прякор Човката, който имал зад гърба си доста грабежи и кражби. В ареста е още 28-годишният Д.Р., също с дълго досие. Двамата са задържани в жилищата, които обитават. Грабителите са оставени в ареста за 72 часа, информира МВР.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: