Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стара планина гори, 450 души гасят пожара
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:50 / 10.11.2010Коментари (0)186
© МВР
На мястото на пожара е създаден временен оперативен щаб, включващ представители на вътрешното министерство, горските стопанства и общинската администрация.  И днес в гасенето на горските пожари ще се включи вертолет от правителствения "Авиоотряд 28", съобщават от пресцентъра на МВР.

Продължават усилията на пожарникари, спасители, полицаи, служители на горските стопанства и доброволци за потушаване на горските пожари в общините Етрополе и Тетевен. По решение на Оперативния щаб в борбата с огнената стихия днес ще се включат над 450 души. Планинският терен и силният вятър допълнително затрудняват работата на гасаческите групи. Втори ден вертолет от правителствения "Авиоотряд 28" ще подпомага работата на огнеборците.
Шест са основните огнища на територията на областите София и Ловеч. Около 90 души гасят пожара в местността "Острома" на Правешки връх. Очакванията са днес това огнище да бъде локализирано.
По решение на Оперативния щаб в потушаването на пожара в местностите "Черна" и "Жильовица", между селата Брусен, Лопян и Янна, ще се включи модул от 130 военнослужещи. Гасаческите групи ще бъдат подкрепени от 15 високопроходими автомобила от Българската армия. Край с. Брусен огнената стихия вече е изпепелила близо 400 декара смесена гора.
Ново огнище е регистрирано вчера вечерта между селата Липница и Боженица. Пожарът там се развива на площ от около 3000 декара в смесена гора, сухи треви и храсти. В погасяването на огъня участват 36 човека.
Голям пожар в сухи треви има и край село Лесидрен, община Угърчин. Освен 25 огнеборци в потушаването на огъня ще се включи и пожарна техника. Допълнително е получена информация от Центъра за аерокосмическо наблюдение, че е регистрирано топлинно излъчване в трудно достъпна местност край съседното село Васильово.
Широколистна гора, сухи треви и храсти горят край селата Микре и Голец. Пожарът се развива североизточно от населените места на площ от около 20 дка..
Пожар бушува и край с. Българене, община Ловеч. Северозападно от населеното място огнената стихия е обхванала близо 2000 дка. широколистна гора.
Към момента няма опасност за населените места и хората, живеещи в района. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: