Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стартира кампания "Ваканционен махмурлук" по Черноморието
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:46 / 29.07.2013Коментари (2)344
©
Британското посолство стартира лятна кампания "Ваканционен махмурлук", съобщи консулът на Великобритания у нас Джон О Шонеси по време на срещата си с членове на УС на Съюза на собствениците - Слънчев бряг.

Стремим се да достигнем до туристи между 16 и 30 години, каза консулът. В постерите се съдържа полезна информация за това как да се реагира, за да не се допусне инцидент. Туристът да бъде внимателен, когато е на балкона в хотела си - безразсъдното държание може да му коства живота. "Пий и не прекалявай! А при спешен случай, звъни на 112!" - с този надпис на подложки за чаши британското консулство пък предупреждава поданиците си, че забавленията трябва да са с мярка.

Консулът на Великобритания заяви, че и климатът е виновен за малката алкохолна издръжливост на сънародниците му, които почиват в Слънчев бряг. За една година 24 англичани са намерили смъртта си в България. В това число са и туристи починали по естествен път.

Eвтиният алкохол, който се продава в супермаркетите в Слънчев бряг, е една от основните причини за нещастните инциденти с млади туристи в курорта. Това се случва в хотели, които приемат младежи, избрали България заради достъпният алкохол, каза Елена Иванова, председател на УС на СС - Слънчев бряг.

Иванова посочи, че ол инклузив базите по-рядко отчитат инциденти с пияни летовници. Не виждаме вариант, в който да изгоним супермаркетите от централната в западната зона, където е по спокойно и почиват предимно възрастни туристи и семейства с деца, коментира Иванова.

На срещата хотелиерът Веселин Налбантов призова да бъдат проверени туроператорските фирми, които водят в България гости за алкохолен туризъм. Става въпрос за оператори от Скандинавието и Германия.

На срещата бе отчетено, че постепенно нещата по Черноморието започват да се променят. Така например тази година баркроуловете били ситуирани само в заведенията, няма ги нелицеприятните гледки от голи и пияни туристи по алеите, а пък и туроператорите сключвали договори за повече културни събития.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.07.2013 г.
0
 
 
След като България се рекламира като една от най-евтините дестинации за секс-и алкохолен туризъм и Слънчев бряг и Златни пясъци заради презастрояването си се превърнаха от семейни курорти в парти-зони,какво очаквате-хотелиерите гледат хотелите да са пълни,за да са им пълни и джобовете,това няма нищо общо със сегашното правителство,тази тенденция е от около 2005 година и продължава,защото носи малка печалба и много проблеми.
Aнонимен
на 29.07.2013 г.
+1
 
 
то депутатите от БСП и ДПС отдавна са я стартирали от радост че излъгаха народа с тая уйдурма със вземането по незаконен начин на власта
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: