Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стартира кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:26 / 06.12.2010Коментари (0)101
© Blagoevgrad24.bg
Комуникационната кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България стартира днес. Тя е част от Оперативна програма "Регионално развитие" (2007 - 2013 г.) и има за цел да помогне популяризирането и насърчаването на вътрешния туризъм в страната ни. Обединен от слогана "Потърси България", комуникационният проект ще се проведе в два основни етапа - зимен и пролетен, и ще включва телевизионна и радиореклама, външна реклама, печатна реклама и създаване на интернет събитиен календар.

Дългосрочните комуникационни цели на проекта са насочени към развиването на потенциалните възможности българите да почиват повече и по-често в България. В рамките на кампанията ще бъдат също търсени и популяризирани малко известни или нови туристически обекти с културнопознавателен, исторически, природен, еко- и селски характер. Кампанията цели да направи националния туризъм целогодишен и по-равномерно разпределен спрямо територията на страната.

Проектът "Потърси България" стартира в страната в един от най-гледаните и медийно активни периоди на годината (какъвто е декември) с телевизионни излъчвания, радиоспотове, пресреклами, билборд позиции и 4 190 161 гарантирани интернет импресии. За всички радио- и тв излъчвания ще бъдат използвани медии с национално покритие. Външната реклама ще бъде съсредоточена в големите градове и на позиции по националната републиканска пътна мрежа. В края на декември ще бъде пуснат и онлайн събитиен календар, който ще обедини информация за различни регионални и национални чествания, празници, традиционни браншови или регионални събития. Събитийният календар ще дава информация за всеки ден от годината и ще бъде в помощ на хората при планиране на техните пътувания, почивки, празници или ваканции, както и при избора на места за пътуване.

За целите на кампанията са създадени 12 различни визуални художествени проекта, които ще бъдат използвани във външната и в печатната реклами и в четири тридесетсекундни радиоклипа.

Съществена част от кампанията ще бъде търсенето и популяризирането на малко известни или новооткрити обекти в страната, които представляват туристически интерес. Голяма част от малко популярните забележителности с културна, историческа или природна стойност могат да се превърнат в основа за развитието на нови интересни маршрути и да послужат като стимул за развитието на цели региони в страната.

Богатството от туристически обекти у нас, огромните природни, СПА и екоресурси, с които разполагаме, са само част от добрата база, върху която комуникационната кампания стъпва, за да стимулира българския туризъм за българи. В кампанията, която се фокусира и върху откриването и разгласяването на непознатата и непотърсена още България, организаторите разчитат на подкрепата на общините и на местните хора, които ще имат възможност за обратна връзка. Те ще могат да изпращат информация за нови, непознати, новооткрити или новообособени туристически обекти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: