Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стефан Янев: Ние от "Български възход" бягаме маратона на разумността и диалога - не се впускаме в кратките спринтове на скандалите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:32 / 02.06.2024Коментари (0)963
© Bulgaria ON AIR
Крайно време е политиците да спрат да се обясняват как този не харесва другия или политиката му, защото важното са не червените линии, а решаването на проблемите на хората, които не кореспондират със скандалите и записите, заяви Стефан Янев

"Български възход" е партия, в която хората са обявили, че бягат маратон - пътя на постигането на диалог за разумни и прагматични решения. Това каза в ефира на  Bulgaria ON AIR ген. Стефан Янев.

По думите му скандалите са бърз спринт, който не дава дългосрочни резултати.

"На 9 юни ние ще направим своя избор, но нека си зададем въпроса: "Какво избираме - участници в шоу или избираме хора, които обичат родината си и работят за нас?", призова той.

Янев подчерта, че логиката на управлението е да се намерят онези баланси, които работят за интересите на хората.

"Ние няма да се уморим да търсим диалог, защото той трябва да се случи. Именно това е нашата цел - диалог и изграждането на ясна управленска стратегия. Вече сме задали експертна рамка, по която това може да се случи", обясни лидерът на ПП "Български възход", която е с №16 в бюлетините за национален и европейски парламент.

Той счита, че единственото възможно работещо решение за правителство е формирането на кабинет подкрепен от ясно мнозинство, в който е ясно кой каква отговорност носи, при какви правила, с каква цел и чрез какви механизми ще се вземат решенията.

"Крайно време е политиците да спрат да се обясняват как този не харесва другия или политиката му, защото важното са не червените линии, а решаването на проблемите на хората, които не кореспондират със скандалите и записите", убеден е Стефан Янев.

Той каза, че службите и системите на държавата са затова да работят за гражданите.

"Не мисля, че някога службите са били наистина овладени. Службите не са пакетирана храна в супермаркета. Те са съставени от хора, на част от които може би може да се влияе, но не и да бъдат овладени", категоричен бе  Янев и допълни, че коментарите от записите са от хора, които разсъждават погрешно и не познават работата на системите и това как функционират службите и държавата.

Според него резултатите от промените в конституцията са много спорни.

"Всяко едно бъркане в националните системи може да доведе до проблеми, а тук става въпрос за нашата България - за нашата родина", заяви ген. Янев.

"Говоренето, че всичко е предначертано, се прави за да се създаде легендата, че няма значение дали гласуваме. Мачът не е нареден - от Вашия глас зависи всичко!", изтъкна Стефан Янев по темата за изборите и социологическите проучвания.

По отношение на заявленията за реформи в правосъдната система той уточни: "Ние имаме конституция и закони, но прилагането им е проблемът. Експертният разговор за това какво следва да се прави зависи от експертите, а не от бързите решения на политиците. Важно е ние - представителите на народа в Народното събрание, да слушаме народа и мнението на експертите. Да не попадаме в ситуация някой казал - друг рекъл и да се правят решения, които не водят до нищо съзидателно, най-вече не носят справедливост".

"Станахме свидетели и на друг феномен. Раздават се присъди и обвинения през медиите, а не където трябва. Това е знак, че обществото взема инициативата против неработещите решения в ръцете си, а това ни води в друга посока - води ни на улицата", обясни Янев.

Бившият служебен премиер счита, че временните управления от последната година говорят за прекалената корумпираност, но не вършат нищо срещу това, което само по себе си е риск за националната ни сигурност.

"Сляпо следваме и Зелената сделка против интересите на гражданите и икономиката, което също е риск за националната сигурност", обясни той.

"Нашето отношение към войната не следва да е с издигане на лозунги, а с прагматична политика на деескалация и диалог, за да имаме възможност за нормална икономическо развитие в България и съседните страни", категоричен бе ген. Стефан Янев.

Още по темата: общо новини по темата: 895
28.06.2024 »
26.06.2024 »
23.06.2024 »
22.06.2024 »
20.06.2024 »
20.06.2024 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избор на нов български патриарх
Европейски избори 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: