Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свидетелят Якимов: Галевите са убийци
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:05 / 28.05.2011Коментари (0)262
© Blagoevgrad24.bg
Галевите са хора убийци, каза през почивката в кулоарите на Съдебната палата в столицата пред десетки журналисти основният свидетел, таксиметровият шофьор Антонио Якимов.Аз не живея от 2005 година в Дупница поради тази причина.

За да живееш в града, трябва да даваш рекет за охрана. Лично плащах всеки месец по 50 лева на кола. Страхувам се за живота си, но ще кажа цялата истина пред Върховния касационен съд. Всеки, който се изправи срещу Галеви, изчезва. Някои хора напускат града като мене, други заминават в чужбина, трети са в абсолютна неизвестност, обявени за общодържавно издирване от много години, четвърти са убити и закопани и се водят дела срещу неизвестни извършители, обясни Антонио Якимов.

Вчера в 10 часа беше даден старт на делото във Върховен касационен съд. Лично по настояване на съдебния състав, а не на прокуратурата, беше разпитан отново главният свидетел Пламен Миланов. Разпитът се наложи поради телеграфния и небрежен стил на разпит, който е проведен в Кюстендилски окръжен съд, и направени серия пропуски в съдебното разследване.

Съставът, председателстван от Мая Цонева и членове Антоанета Дамова и Каракашева, обсипаха Пламен Миланов с въпроси. Той разказа подробно за начина, по който е бил пречупен, за да предостави 50 процента от печалбата на Пламен Галев и Ангел Христов. Първата сума Пламен Миланов заяви, че я е предоставил лично на Пламен Галев и Ангел Христов, като се качил в джипа им. Той разказа как драмата му започнала през 2003 и продължила до 2009 година. Обясни как неговите шофьори са нямали право да спират на автогарата и как един от шофьорите му, бившият полицай Иво Иванов, бил пребит от хората на Пламен Галев, защото си позволил да вземе клиент.

Пламен Миланов заяви още:

Охраната се плащаше на Пламен Галев. Моят шофьор беше бит от Апостол Чакалов, от известния с прякора Мелчето и от още един, който вече почина. Шофьорите организираха протест пред полицията, за да защитят Иво Иванов. Тогава ми се обади по телефона Пламен Галев, аз бях на самия протест, и ми каза: "Веднага се махай от там. Веднага махай всички шофьори, че ще пикаеш кръв". В деня на боя бях пред полицията и след обаждането на Пл. Галев казах на шофьорите, че трябва веднага да се разотиват, защото се уплаших. После последва среща с Галев и Христов. Разговаряхме за инцидента, разбрахме се повече такива инциденти да няма.

След срещата последва още една след ден-два. Пламен Галев ме извика в заведението си в Дупница и ми каза, че ще се наложи да плащам такса за охрана на моите коли. На тази среща присъстваше и Ангел Христов. Тоци беше пред заведението. Пламен Галев ми заяви, че за цената на сделката да се разбера с Апостол Чакалов-Тоци. Питах за каква сума става въпрос, Тоци каза, че ще плащам по 17 лева на кола. Разговорът с Тоци протече извън заведението.

След тази среща се срещнахме на автогарата с Тоци и той ми поиска крайна сума 1500 лева на месец. Плащах 2-3 години по 17 лева на кола. Имах около 100 коли. Но дойде един ден Пламен Галев и ми каза, че повече няма да плащам, и това беше преустановено за близо година. След това лично Пламен Галев ми се обади и ме покани на лична среща. Той заяви, че ще ми постави съдружник. Аз не знаех кой ще бъде. Срещата стана в село Ресилово, във фитнес залата на резиденцията им. По-късно разбрах, че мой съдружник ще бъде неговият съученик, дългогодишен приятел и бивш полицай Владимир Ангелов, известен с прякора Стъклето.

В 90 процента от срещите, които съм имал с Пламен Галев, присъстваше и Ангел Христов. Той ми задаваше въпроси от рода колко коли имам и някои други, свързани с моя личен бизнес. Аз никога не съм искал да имам съдружник, никога не съм искал да имам охрана, която всъщност не е никаква охрана, и това съм го заявявал винаги, когато съм давал парите, всеки месец на пето и двадесето число за двете фирми, които имам - "Саня" и "Елит".

Един ден Пламен пак ме покани в Ресилово и каза: "Знаеш ли, брато, ще те компенсирам. Да направим общ бетонов възел". Аз изнесох цялата хамалогия около изграждането му, работници, строителни работи, документи, но парите по такси и регистрации ги превеждаше лице, приближено на Пламен Галев.

Господа съдии, аз не смеех да откажа, аз никога не съм искал съдружие. Беше ме страх от физическа разправа, от проблеми в семейството. Не смеех да кажа в много от случаите, че не съм съгласен. Рекетът продължи и след задържането на Пламен Галев. Понеже настана голяма криза, аз заявих на Владимир Ангелов, че не мога да плащам повече пари, защото фирмата няма никаква печалба. Владимир Ангелов ми каза, че това не може да го реши и трябва да се обърна към Ангел Христов.

Докато набера кураж да звънна на Ангел Христов, за да му кажа, че не мога да плащам повече, и двамата бяха арестувани с парите ми. Владимир Ангелов беше арестуван в мига, в който трябваше да му предоставя половината от уговорената сума под формата на месечна печалба.

В хода на съдебното следствие бяха разпитани още трима таксиметрови шофьори от Дупница, които разказаха, че по пиаците имало скандали, и въпреки че са общински, са били разпределени и не са имали право да спират на всяка пиаца. Те заявиха, че плащали за охрана по 17 лева, макар да не са имали нужда да ги пази някой, а това им е било наложено.

Един от новите свидетели заяви: Спомням си, че Пламен Миланов проведе събрание, на което обяви, че се налага да даваме такса охрана по 17 лева, че не е съгласен, но няма друг избор и парите ще се дават на Пламен Галев.

Драматично започна денят за Антонио Якимов. В участък на около 2 километра от Съдебната палата в София, на бул. "Сливница", три коли се нанизаха в автомобила му. Спаси го метановата бутилка на колата му, където се вряза първо мерцедес, S класа, следван от "Фолксваген Пасат" и трети автомобил. На колата му беше подгъната само бронята, а трите автомобила бяха напълно съсипани. Патрулни полицаи пристигнаха на втората минута след подадения от него сигнал.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: