Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свързват българските ГКПП-та с мрежата на Интерпол
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:10 / 01.07.2011Коментари (0)168
© МВР
Проектът бе обсъден от Роналд Ноубъл, генерален секретар на Интерпол, и министър Цветанов. Той ще се впише в предвидените компенсиращи мерки за повишаване на сигурността на пространството. В Хага българският вътрешен министър проведе и двустранна среща с еврокомисар Сесилия Малмстрьом, съобщават от пресцентъра на МВР.

Възможността да се ползват данните от глобалната мрежа на Международната организация на криминалните полиции ще повиши капацитета за ефективно противодействие на трансграничната престъпност. Системата ще осигурява непосредствен директен достъп в реално време до информацията за издирвани лица, за обявени за откраднати автомобили и проверка на обявени за откраднати документи за самоличност или такива с изтекъл срок на валидност. Проектът се финансира изцяло от Генералния секретариат на Интерпол.

Идеята за него е от няколко години, но в последните месеци са предприети конкретни действия по реализацията му. В този смисъл Роналд Ноубъл е поздравил министър Цветанов за подкрепата на ръководството на МВР проектът да стане факт. Очаква се свързването със системата на Интерпол да се осъществи до края на годината. То ще се впише в предвидените компенсиращи мерки за повишаване на сигурността по външните граници на Шенгенското пространство.

По време на двустранна среща министър Цветанов е коментирал с еврокомисаря по вътрешни работи Сесилия Малмстрьом  проведените дискусии и взетите решения по време на редовната министерска конференция на Залцбургския форум. Той е запознал еврокомисаря с приоритетите, които си поставя българското председателство за втората половина на 2011 година.

Двамата са обсъдили и координираните мерки за противодействие на трансграничната престъпност и нелегалната миграция, залегнали в Съвместния план за действие на България и Румъния след присъединяването към Шенген. Документът беше подписан от министрите Цветанов и Игаш в Кицбюел.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: