Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тази нощ МВР подхвана и "Терористите"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:20 / 28.04.2010Коментари (0)185
© Blagoevgrad24.bg
В Казанлък започна операция „Терористи". Това каза  министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Повече от час в Казанлък се провежда специализирана полицейска операция с кодовото название „Терористи". Става въпрос за разследване на група, която се занимава с незаконно производство и продажба на оръжия. В момент на сделка са задържани 5 автомата „Калашников". Операцията е съвместна на МВР, ДАНС, Областната дирекция на полицията в Стара Загора, НСлС и е под ръководството на заместник-градския прокурор на София Роман Василев.
Акцията продължава и в момента.

Агенция "Фокус" припомня:
Акция „Терористи" започна след поредица от други акции на вътрешното министерство.
Вчера бе проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу предотвратяване и документирането на трафика на момичета с цел сексуална експлоатация, се провежда във Варна. Операцията се проведе съвместно с френските служби. Проверени бяха седем адреса и бяха задържани две лица. Преди броени дни, на 21 април шест, лица бяха задържани в Гоце Делчев в рамките на специализирана полицейска операция „Тотаджиите". В хода на операцията бяха иззети автомобили, на стойност около 1,5 милиона лева. Сред тях имаше луксозни марки - „Туарег", „Порше S класа", 2 броя „Ягуар". Установено бе, че луксозният автомобил „Туарег" е тип „баничарка", за да бъде източено ДДС. Заведено бе дело по чл. 252 от Наказателния кодекс за пране на пари. Едно от задържаните лица е с присъда - пет години лишаване от свобода, условно, за фалшификации. Три от лица са криминално проявени.
Едното от тях има 4 къщи по 250 квадрата в кв. „Бояна" в столицата. Друг притежава 4-етажна сграда в центъра на Гоце Делчев. Осъден на три години с пет години изпитателен срок притежава една сграда в центъра на Гоце Делчев.
При операцията са намерени множество нотариални актове на хора, документи за лихварство и незаконна банкова дейност.
На 15 април, МВР, ДАНС, Националната следствена служба и НАП, под ръководството на Прокуратурата, стартираха операция „Недосегаемите". Обект на въздействието на държавните органи бяха структури със стройна, йерархическа организация, които в продължение на години са практикували пране на пари и данъчни престъпления в мащабни размери. Дейността на престъпните структури е ощетявала бюджета на държавата с милиони. Досега задържаните в операция „Недосегаемите" са 10 души. Задържаните до момента в преобладаващата си част са криминално проявени или обвиняеми по следствени дела с променена мярка.
На 13 декември 2009 след престрелка и преследване на магистрала "Тракия" е убит 38-годишен Димитър Митрев - Богровеца, част от т.нар. Банда на Крокодилите.Според полицейски източници през последните пет години бандата е извършила над 30 грабежа на чужди и наши бизнесмени по главните пътища на България.Методът на Крокодилите е идентичен при всеки удар.Чакат нощем край отклонения за магистралата или черни пътища.
Набелязват жертвите и ги спират с полицейски сини лампи, добре въоръжени са с автомати.Често ползват полицейски униформи или дрехи, които приличат на тях и имат надписи "Полиция".
На 17 декември 2009 г. бе проведена операция под кодово название „Наглите" на територията на София. Целта й бе задържане на групата, ангажирана с отвличания през последните две години. Тогава бяха задържани 25 души, сред които и петимата организатори.
Полицейска операция „Наглите 2" се проведе в София в ранните часове на 22 декември и бе продължение на операцията от 17 декември 2009 г. Арестувани бяха нови четирима заподозрени и бе намерена четвърта къща за държане на заложници. Така бяха задържани всички членове на бандата за отвличания.
След операция „Наглите" МВР започва нова спецакция - „Апашите", която бе насочена срещу криминалните бандити - квартални престъпници - наркодилъри, крадци на коли и апаши, които са се специализирали в обири на апартаменти. През февруари тази година девет души бяха задържани в хода на специализираната операция по линия на противодействие на противозаконното отнемане на автомобили с кодовото название „Факирите".
В началото на февруари започна акция „Октопод". При нея беше арестуван бившият служител на ДАНС Алексей Петров.В хода на операцията стартира и операция с кодовото название "Октопод"- продължение на „Наглите" и „Наглите 2". Тя бе свързана с локализирането и задържането на йерархически изградена престъпна група, съпричастна към изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на „Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет. Има данни, че групата е функционирала над 10 години.
През март специализирана полицейска операция под кодовото име „Лапачите" срещу източването на ДДС се проведе Петрич и София. Извършени са претърсвания и изземвания от офиси и домове. Открити са голямо количество празни бланки, печати, фактури и счетоводни документи.
Престъпната група е действала по класическа схема, като е внасяла хранителни продукти от Гърция, използвайки реален БУЛСТАТ, но несъществуващи имена на фирми. По този начин е избягвала плащането на ДДС и данък „печалба".
Масирани полицейски проверки започнаха в края на март във Варна - част от акция „Медузите". Обект на проверки бяха обществени институции, офиси и хотели. В хода на операция „Медузите" бяха задържани Дидо Дънката, председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов и директорът на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев". Обект на проверки бяха сградата на община Варна, предприятието „Автотранспорт" на град Варна, офиси и хотели.

Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: