Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Травестити и хетеро се псуваха на гей парад
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:05 / 27.06.2010Коментари (0)329
Очакванията за димки и пукнати глави на вчерашния трети поред гей парад не се оправдаха, защото силите на реда си свършиха перфектно работата. Повече от 600 полицаи, сред които личаха и жандармеристи, охраняваха шествието на младежите и девойките с хомосексуални наклонности.

Над 700 души се събраха на моста до НДК с половин час закъснение. "Гейовете обичат да спинкат повечко, особено следобед, затова се бавят", обясни философски представител на общината, отговарящ за събитието. Първата групичка пристигна под строй с балони, трикольор и знамена в цвета на дъгата, символизиращи обединението на различията. С тях бе и Майкъл Кешман, европейски социалист, пристигнал да подкрепи обратните.

Мирослав, студент от УНСС, бе дошъл с шапка и тъмни очила. Той не пожела да съобщи къде се бяха събрали предварително от съображения за сигурност. "Нося шапка и очила, защото очаквам да ме бият. Каква държава сме, щом не може без полиция да направим шествие", редеше тихо момчето. Мая от ЛГБТ, което означавало лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални, обясняваше на репортер на "Труд": "Не налагаме сексуалност, искаме хората да се обичат и обществото да е толерантно към различията." Холандско семейство хетеросексуални с 3 деца бе дошло да подкрепи родните хомосексуалисти.

Стотиците нежни души поеха по бул. "Васил Левски" в посока университета. Преди това обаче чуха следния инструктаж: "Изхвърлете пластмасовите шишета, приберете чадърите и не се съвокуплявайте по пътя!" Камион с мощна озвучителна уредба и танцуващи травестити, предвождани от Елза Парини и лесбиийки, събираше погледите на минувачите. От мощните тонколони звучаха хитови парчета и много от хората също се поклащаха в ритъма на рока.

В разгара на веселбата четирима младежи атакуваха шествието с високо вдигнати средни пръсти и нецензурни възгласи. От музикалния камион им показаха конфигурация от три пръста с преобладаващ среден, а един от травестите изкрещя: "Яжте ми...!" Тогава хетеромладежите побесняха и налетяха на опонентите си. Към сцената полетя бирена бутилка. Полицаите обаче реагираха светкавично. Десетина униформени натикаха бабаитите в двора на ресторант на бул. "Васил Левски". Но след като провериха личните им карти и ги предупредиха да внимават, ги освободиха. "Шествието мина нормално. Няма арестувани", заяви за "Труд" Валери Йорданов, началник на СДВР.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: