Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Три момичета от дом за сираци заключени седмица в изолатор и тормозени
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:55 / 07.08.2011Коментари (0)270
Скандален случай на малтретиране на деца потресе Асеновград. Три момичета - едното на 13, а другите две на по 14 години от дома за сираци в града "Таню войвода" са били принудително заключени цяла седмица в изолатор.

Младежите са били тормозени и унижавани от възпитателите и охраната на пансиона. За жестокото малтретиране децата се оплакали в полицията и са разпитани от съдия.

13-годишната Катрин и 14-годишните Надя и Марина са заявили в полицията, че седем дни са били принудително заключени в стая, пригодена за  медицински изолатор.

Били са тормозени, удряни и цинично обиждани от четирима възпитатели и един от охранителите в дома. Момичетата са били извеждани от изолатора само вечер по един час, за да се нахранят и отидат до тоалетна. От страх днес те промениха версията си.

Четиримата възпитатели, които момичета сочат, че са ги тормозили, днес не бяха на работа. В дома обаче открихме охранителя, когото децата обвиняват, че ги е бил.    

Въпреки че полицията работа по случая от сряда, едва днес той бе огласен за медиите. Директорката на дома заяви, че не знае нищо за малтретираните момичета. Тя обясни, че и трите момичета са с проблемно поведение. Често бягали от пансиона и дори били обявявани за общодържавно издирване.

Специално за "Калнедар" районният прокурор на Асеновград  Калоян Димитров заяви, че заключването в изолатора е било системна практика в дома за наказване на деца.

Това на е първият скандален случай в този дом. Само преди седмица на лагер в Равда едно от децата умира мистериозно. Седмица по-рано момиче пък е било изнасилено.

По случая с малтретираните деца е образувано досъдебно произвоство срещу неизвестен извършител за противозаконно лишаване от свобода. Агенцията за закрила на детето все още не е информирана за жестоко наказаните момичета в асеновградския дом. 

Източник: Нова телевизия






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: