Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убиец полетя от Съдебната палата, размаза се в задния двор
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:40 / 27.04.2011Коментари (0)295
© Blagoevgrad24.bg
23-годишен убиец опита да избяга, като се метна от зала на 4-тия етаж на Съдебната палата в столицата, но умря при удара със земята. Бисер Атанасов предприел дръзкия полет в петък около 17 ч. пред погледите на съдията, който му гледал мярката за неотклонение, и пред съдебните гардове, които го охранявали.

Десетина дни преди рома, който уби по особено жесток начин 70-годишен мъж от с. Томпсън, опит за бягство от решетките предприел друг арестант от Перник, научи "Монитор".

За разлика от Бисер обаче мъжът оцелял. 23-годишният Бисер беше арестуван в четвъртък, часове след като уби от бой охранителя Петко Табански. Дядото живеел в махалата Равнище. Като слязъл от влака на гарата в Своге, циганинът го набелязал и решил да го ограби.

Следил го 4 км и щом се смрачило, го нападнал, за да му свие трите телефона и парите. Ритал го с кубинки в главата, а после го доубил, като го млатил с бастун в черепа. За няколко часа обаче ченгетата влезли в следите му и го закопчали. В петък била насрочена мярката му за неотклонение.

Щом Атанасов разбрал, че може да получи доживотна присъда, решил да духне. Както стоял кротко на банката, изведнъж се затичал към отворения прозорец, и се метнал. Той бил толкова бърз, че гардовете на съдебна охрана дори не успели да го подгонят. Тялото му паднало в задния двор на палатата. Убиецът издъхнал на място и линейката само откарала трупа му за аутопсия.

Десетина дни преди фаталния полет на Бисер друг арестант от Перник пробва да избяга по същия начин. Мъжът, чиято самоличност не се съобщава, бил в килия на четвъртия етаж на следствения арест в миньорския град. Видял, че една от решетките е по-хлабава, промушил се и се хвърлил от прозореца. Строполил се върху будка за вестници, свлякъл се на земята, а после станал, изтупал се и точно преди да хукне да бяга, гардовете го закопчали. Арестантът бил толкова гневен, защото бягството му ударило на камък, че започнал да се дърпа яростно. Ошашавените ченгета успели да го усмирят и го откарали за преглед в болницата. Медиците установили, че бандитът има само външни охлузвания. "Ако беше някой свестен човек, щеше да умре при падане от такава височина, но този дори няма изкълчена ръка", коментираха униформени.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: