Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Висш прокурор поздрави спецченгетата за перфектната операция при ареста на ексминистър Цонев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:54 / 01.04.2010Коментари (0)516
© Пресцентър МВР
Налице са достатъчно основания да бъде повдигнато обвинение срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев, заяви Найденов, съобщават от пресцентъра на МВР.

Преди три седмици следовател, който разследва дело срещу длъжностни лица в МО за сключена неизгодна сделка - опъване на оптичен кабел на територията на страната на стойност 120 млн. лв. - подава сигнал, че му се предлага подкуп, за да не изпълни служебните си задължения. Незабавно е започната работа по постъпилия сигнал. Образувано е досъдебно производство и служители от ДАНС и ГДБОП предприемат действия за уточняване на схемата и замесените лица. В хода на работата разследващите получават отговор на въпросите кой предлага, на кого, каква сума, кои са посредниците и какво трябва да бъде извършено от длъжностното лице. Първоначално предлаганата сума е 60 хил. евро, но при поредица от срещи страната, която е предлагала парите, е поискала сумата да бъде намалена. Всички срещи между участниците в схемата били документирани по надлежния ред.

Заместник-главният прокурор Бойко Найденов поясни, че антимафиотите са имали готовност да реализират задържанията още преди два дни, но възникнал спор около сумата, която трябвало да се преведе и едва днес сутринта следователят е бил извикан, за да му бъдат предадени парите. Той допълни, че са налице достатъчно основания  да се повдигне обвинение срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев за това, че е предложил дар на длъжностно лице - следовател, да не изпълни своите служебни задължения, използвайки посредничеството на Попов и Сантиров. Според заместник-главния прокурор служителите от МВР и ДАНС са провели операцията по документирането и задържането на участниците в схемата по перфектен начин и в хода на работата не е допуснато изтичане на информация.
В момента се извършват обиски в домовете и офисите на задържаните. Работата по случая продължава. В максимално кратък срок ще бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: