Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Внимание! Измамниците плъзнаха и в сайтовете за запознанства
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:50 / 31.03.2011Коментари (0)374
© Blagoevgrad24.bg
Нов вид измама в интернет. Този път полето за действие на измамниците е в сайтовете за запознанства. Жена, станала жертва на изобретателните мошеници, ще наречем Надежда. Отказва да покаже лицата си пред камерата, но е готова да разкаже какво се е случило с нея.

Преди три месеца, в сайт за запознанства, се запознава с Джон. Мъжът се представя за офицер от американската армия, който е на мисия в Ирак. Вдовец, с едно дете.

"Тогава започна една трескава любовна кореспонденция от негова страна и как всъщност той е доста заможен, има къща и детето му е много самотно. Той е интелигентен човек, вече му предстои пенсиониране в рамките на година-две и търси човек, с когото да изкара старините си. Човекът се оправдаваше, че не може да включи камера, защото е на мисия и там, оборудването е специално, минава през сателит", разказа измемената.

Мъжът й казва още, че има бизнес - добива злато. Изкарва по 40-50 хиляди долара на месец. Казва, че заради работата си в Ирак не може да управлява сметките си. И я моли да й прехвърли 100 хиляди долара в нейната сметка - пари, с които тя да се разплати с негови клиенти.

Праща й сайт на банката, заедно с човек за контакт в банката. Жената говори с мнимия "служител", давам му данните от международния си паспорт, отваря си сметка. И чака парите.

Преди това обаче Джон я моли да преведе малка сума, за да не е празна сметката- започва се със 150 долара. След това иска още - за покриване на такси по банкови трансфери.

"И тогава лъсна измамата. Защото няма банков превод, на която и да е банка в света, която след това да се плаща през външна институция банковата такса... това е абсурд!", каза жената.
Надежда повече не отговаря на писмата на "Джон". Но по наша информация с дребни суми, но редовно на мнимия американец са помагали и други българки.

Администраторът на сайта обаче отказа да застане пред камера. заяви, че знае за проблема и съветът му към всички жени е никога да не дават личните си данни, на човек, с който си пишат от няколко месеца, както и да не му дават пари.


Източник: btv






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: