Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Всеки град с черно тото!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:33 / 19.11.2010Коментари (0)242
© Blagoevgrad24.bg
На уредени мачове все повече се залага и в т.нар. черно тото, или нелегалния хазарт, показват справки на МВР. Зад тази дейност стоят задължително бивши силови групировки или известни босове от ъндърграунда.

По данни на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП България няма вече населено място, където престъпни групи, усетили пропуските в законодателството, да не са опитали да устройват незаконни залагания. Антимафиотите са ударили вече 10 такива групи в София, Пазарджик, Гоце Делчев, Велинград, Благоевград и Перник.

Ужилени букмейкъри са подали сигналите до УЕФА за 8-те уредени мача от родното футболно първенство, които се разследват от прокуратурата, научи "24 часа". На среща в сряда с парламентарната комисия по младежта и спорта зам.-главният прокурор Бойко Найденов обяви, че до две седмици ще съобщят кои са въпросните разследвани мачове.

След сигналите на букмейкърите УЕФА ги предоставя на Българския футболен съюз, а оттам от своя страна сезират прокуратурата. Обвинението възлага работата на ГДБОП.

Антимафиотите обаче са с вързани ръце и се въртят в омагьосан кръг. Причината е, че няма как да се изискат и получат IP адресите и акаунтите, от които е залагано в интернет на уредени наши мачове, от чуждестранните букмейкъри. Те нямат регистрация в България, а сървърите им се намират в офшорни зони - Гибралтар, остров Ман, Хонконг и т.н. По този начин няма как да стане ясно кой в България е знаел как ще заърши даден мач и е залагал солидни суми на него.

Според експерти схемата със залагането на уредени мачове, която се прилага в България, е проста.

Ако даден президент или играч е уредил мач и знае как ще свърши той, например с два на нула победа или загуба за неговия отбор, започва да залага в интернет на известен букмейкър. За да се не усети букмейкърът, с различни акаунти и IP адреси се залагат малки суми за мача - 200, 300 или 500 евро за познат резултат. Сумите са малки, но са много и продължават да се залагат, докато букмейкърът не се усети и не извади мача от списъка.

Тогава същата процедура с десетки залагания с малки суми от различни акаунти и електронни адреси се повтаря при друг букмейкър. Накрая печалбата от уредения мач възлиза между 20 и 100 хил. евро, твърдят експерти.

Неофициалната информация сочи, че българите залагат около 500 млн. лева на година в чужди букмейкърски къщи. В световен мащаб за периода 2004-2005 г. оценките за приходите от интернет залагания варират от 7 до 10 милиарда долара, а за 2009 г. приходите са 50 млрд. долара.

МВР има данни, че залаганията в интернет са лесно средство за пране на пари. За дастане това, е необходимо само "перачът" да депозирапари в офшорна сметка, да ползва тези средства за залагания, да загуби малък процент от първоначалната сума, след което да изтегли остатъка от сумата. Чрез двойната защита на закодираните данни и анонимността в интернет тази дейност остава незабелязана

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: