Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Въоръжен грабеж на инкасова кола извършиха маскирани
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:23 / 14.03.2010Коментари (0)568
© Blagoevgrad24.bg
Въоръжени гангстери плячкосаха 136 000 лв. от оборота на ПроКредит банк в столичния квартал "Люлин-4" в петък вечерта. Маскираните нападнали единия от гардовете на "Груп 4 секюрити" точно когато пренасял чувалите с парите от офиса до инкасовия бус. Преди да остави пачките в бронираната кола, той бил ударен с пистолет по главата и му бил разбит носът. После му отмъкнали торба с банкноти.

"Работим активно по издирване на извършителите", заяви пред "Труд" шефът на СДВР Валери Йорданов. Той бе възмутен, че охранителната компания е нарушила инструкциите, като е изпратила само един служител да пренася парите.

Трима маскирани гангстери задигнаха 136 000 лв. от оборота на ПроКредит банк в столичния квартал "Люлин-4" в петък.

Въоръжените с пушка-помпа и пистолет бандити атакували към 19,30 ч единия от гардовете на фирма"Груп 4 секюрити" в момент, когато той пренасял в чувал парите от офиса на банката до инкасовия автомобил. Малко преди да остави банкнотите в бронираната кола, охранителят Божилов бил ударен с дръжката на пистолет в лицето и му бил разбит носът. С окървавено лице бандитите го проснали на земята и го оковали с белезници. Другият гард през това време бил на шофьорското място в инкасовия автомобил. Щом видял какво се случва с колегата му, той се заключил и натиснал паникбутона. Явно това стреснало гангстерите, те грабнали единия от чувалите и изчезнали в мрака. Сигналът за тревогата бил приет от намиращи се в близост патрулни полицаи. Униформените светкавично се насочили към банковия клон. Но от престъпниците нямало и следа.

"В началото помислих, че са пребили или убили някой. Имаше страшно много полиция! Добре че няма жертви", развълнувано обясни пред "Труд" Ели Новева от салона за красота, който е "залепен" за банковия клон.

"Нашият служител, който е бил нападнат, се чувства добре", заяви пред "Труд" Калин Таушанов от "Груп 4 секюрити". Но не пожела да обясни защо само един служител от компанията е носел чувалите с банковите средства и не го ли превръща това в лесна плячка за дебнещите в засада нападатели. "Няма да чуете от мен това, което очаквате", лаконичен бе Таушанов.

Аналогични случаи

* 28 февруари 2007 г. Въоръжени бандити нападнаха инкасов автомобил край магазин "Техномаркет" до столичния кв. "Люлин". Бабаитите успели да плячкосат 500 000 лв. и злато за 50 000 лв. В бронирания автомобил имало още 5 млн. лв. Но в бързината гангстерите не ги взели. През декември м. г. един от заподозрените - Николай Мирчев, се предаде в полицията. На 26 февруари т.г. друг разследван за обира - Валентин Кирилов-Пуйката, също отиде сам в поделение на МВР, но след разпит бе освободен.

* 16 януари 2007 г. Двама маскирани ограбиха 40 000 лв. от инкасов автомобил пред пощенския клон в ямболското с. Роза. Парите били за пенсиите на хора от 4 села в региона.

* 7 юли 2005 г. Четирима охранители бяха ранени при опит за грабеж на две коли инкасо на столичната ул. "Незабравка". Гардовете пътували към чейнджбюро "Астра", когато четирима бандити открили огън по тях с пушки-помпи. Охранителите отвърнали на стрелбата и грабителите се разбягали. Така гардовете спасили 40 хил. лв.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: