Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Въоръжени държат заложници в банка в Сливен, има прострелян
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:14 / 23.03.2011Коментари (0)232
© btv
Сливенска банка е обект на въоръжен грабеж, който започна около 16 часа днес, съобщиха от полицията, където е бил получен сигнал от паник бутон. Противоречиви са сведенията за броя на нападателите, които все още са в местния клон на "Инвестбанк". Според някои похитителят е един, според очевидци, цитирани от БНР, маскираните нападатели били трима. Прострелян е охранител, който е в тежко състояние и в момента лекарите се борят за живота му.

Клонът на банката се намира точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града на 20 метра от пешеходната зона.

По-късно очевидци съобщиха, че на няколко пъти от банката се чуват изстрели. Малко след грабежа от сградата, по думите на присъстващи на инцидента, е бил изнесен човек и качен в пристигнала линейка.

Полицията е отцепила 200-метров участък около мястото. Полицейски кордон има и на всички изходи от центъра на града. Не се допускат никакви автомобили и хора в периметъра около "Инвестбанк". На мястото на инцидента веднага са пристигнали силите за бързо реагиране, облечени с бронежилетки, както целият ръководен състав на сливенската полиция.

Специализирани екипи на полицията са се разположили на първия етаж на жилищните блокове, които се намират срещу "Инвестбанк" и на покривите на сградите в района. Живеещите в района не могат да се приберат по домовете си, защото целият център на града е отцепен от полицията. Хората, работещи в близките сгради, няма да могат да излязат, докато драмата с заложниците не свърши. В банката е тъмно, пуснати са щорите и не се вижда нищо. Светлините са изгасени.

Сред насъбралите се в близост граждани на Сливен има напрежение. Близки на служители от банката са силно уплашени от случилото се. Граждани коментират, че са притеснени и защото парите им са в тази банка.

При нападението на клона на банката е бил ранен охранител, съобщи областният управител Марин Кавръков за "Фокус". 42-годишният Стойчо е бил откаран в болница "Иван Селимински". За да предпази служителите на областната управа, Кавръков е наредил всички работещи от първия етаж да се качат на втория.

"Вчера в "Инвестбанк" са преведени парите на община Сливен - съобщи Кавръков. - Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща. Трябва да са около милион лева, но не може да кажа колко точно; като си правя сметка - образование, културни, институти, детски ясли, заплати на персонала... Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, за да се плащат заплатите".

"Всеки момент на охранителя ще му бъде направена операция", заяви изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров пред "Стандарт".

Той обясни, че мъжът е улучен с един куршум. Оловото е преминало през рамото и е останало в гърдите му. "Все още не сме извадили патрона. Надявам се операцията да премине успешно", каза д-р Петров. Началникът на отделението д-р Тодор Суванков пък съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

"Водят се преговори с грабителя, за да се изяснят неговите искания", съобщи Никола Геджев, директор на Областна дирекция на МВР-Сливен, цитиран от bTV. Геджев напомни, че българското законодателство не позволява плащането на откуп като размяна срещу живота на заложници.

Според Геджев заложниците на нападателя са шестима, предполага се, че всички са служители на клона.

По информация на bTV похитителят е от турски произход и живее във Варна. Към момента той не бил предявил претенциите си.

Целият специализиран отряд за борба с тероризма е излетял от София с военен самолет в 16:40 часа. С отряда е и неговият командир Киро Димов. Всички регионални дирекции по пътя от София до Сливен са отцепили движението и осигуряват трасе на спецчасти и техника, които пътуват към инцидента.

"Доколкото знам няма опасност за живота на ранения охранител", съобщи председателят на Надзорния съвет на "Инвестбанк" и собственик на "Феста Холдинг" Петя Славова в телефонен разговор за bTV. "В чисто човешки план всички - и ръководство, и служители - сме много притеснени и се опитваме да помогнем по някакъв начин. Надявам се всичко да приключи благополучно" каза Славова.

Двама от изпълнителните директори на "Инвестбанк" също пътуват към Сливен.

8 служители се намират в сградата на "Инвестбанк" в Сливен, съобщиха по-късно служителите на спешния телефон към създадения от банката кризисен щаб за "Фокус". По първоначална информация служителите са предимно жени. Сред тях има и бременна, съобщи радио "Фокус"-Сливен, пововавайки се на клиенти на банката. Телефонът за връзка с кризисния щаб е 0888 478 360.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: