Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За 10 грама злато деца заклаха абитуриентка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:10 / 19.05.2011Коментари (0)323
© Blagoevgrad24.bg
Кражба на 10 грама златни бижута - това е бил мотивът на 17-годишни момче и момиче, за да убият с 55 удара с нож абитуриентка в дома й в столичния квартал "Люлин". Кървавото престъпление е било извършено във фаталния петък, 13 май, но полицаите го пазели в тайна, докато влязат в дирите на убийците. Подробности бяха съобщени чак в сряда - след ареста на извършителите.

18-годишната Севилия Георгиева Райчева била болна от шизофрения, разказаха криминалистите от СДВР. Момичето живеело с родителите си в скромна гарсониера в блок 816. Сменило няколко училища и тази година трябвало да завърши, но състоянието му се влошило. От втория срок обаче Севилия почти спряла да ходи на училище, минала на инжекции. Седяла сама вкъщи, докато по цял ден родителите й били на работа.

За болестта й знаели отдавна почти всички нейни съученици и връстници от квартала.

В петък Севилия излязла за малко и срещнала пред блока момче и момиче, които смятала за свои приятели. Вече няколко пъти те й идвали на гости и знаели къде точно крие своите няколко златни накита. Решили пак да отидат при "лудата", да отвлекат вниманието й и да задигнат незабелязано ценностите. Още докато се качвали към гарсониерата на VI етаж, мнимите приятели се наговорили тайно момчето да поиска чаша вода, а момичето да грабне златото, докато Севилия отиде до кухнята.

Започнала кървава битка на живот и смърт между Севилия и гостите й. Все още се изяснява в чии ръце първо е попаднал кухненският нож, с който абитуриентката е била убита. По ръцете на нападателите й също имало порезни рани. Когато те зарязали безжизненото тяло на Севилия на пода и си тръгнали със златото, оставили след себе си кървава диря по стълбището. Нарочно не затворили входната врата, за да изглежда, че убийството е извършено от непознати, на които Севилия е отворила.

От СДВР не обявиха имената на задържаните, тъй като са непълнолетни. Били деца от добри средни семейства. Момичето нямало крими досие, а момчето - само регистрация за секс с малолетно момиче

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: