Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За първи път у нас: Световнопризнат майстор на демонстрационната стрелба
Автор: Йоланда Пелова 20:11 / 20.07.2024Коментари (0)1054
©
На 20 юли (събота) стрелкови комплекс "Диана“ в с. Лозен бе домакин на уникално за спортната стрелба в България събитие. За първи път у нас уменията си демонстрира Давиде Де Каролис – световнопризнатият майстор на демонстрационната стрелба.

На събитието присъстваха стотици почитатели на спортната стрелба и ентусиасти от цялата страна, медии и спортни организации. Гостите станаха свидетели на демонстрации, в които Де Каролис показа своите невероятни умения и прецизност. Една от най-запомнящите се такива беше с хвърлени лично от Давиде де Каролис и уцелени 10 панички една след друга за минималното време от 3 секунди преди да паднат на земята. Точно тези умения са направили Де Каролис носител на множество световни и европейски отличия и рекорди. Той представи уменията си с едни от най-добрите модели оръжия. Специална изненада след събитието беше и търг, на който се проиграва едно от емблематичните оръжия, с които Каролис направи демонстрациите си. Средствата от него отиват в подкрепа на пожарните служби в България.

Присъствието на Давиде Де Каролис в България е от значение за стрелковия спорт у нас. Представители на българската публика взеха участие в шоу програмата. Всички гости на събитието имаха възможността да се срещнат с шампиона, да получат автографи и да почерпят от неговия опит и знания. "За мен е огромна чест да бъда в България и да споделя своята страст към стрелбата с толкова много хора. Вярвам, че този спорт има способността да обединява и вдъхновява, и се надявам, че днешното събитие ще остави траен отпечатък върху всички присъстващи.“ заяви Давиде Де Каролис.

През годините Давиде Де Каролис е многократен италиански шампион, а през 2016 г. печели и титлата европейски шампион в стрелбата по бягащ силует на дива свиня. Също така е носител на пет световни рекорда. Роден и израснал в Италия, открива своята страст към стрелбата още в детството си, докато ловува диви свине. Тази страст го отвежда към спортната стрелба, където бързо започва да се откроява с уменията и прецизността си. "Стрелбата за мен е изкуство, което

изисква не само техника, но и страст и отдаденост. Всяка демонстрация е уникална по рода си и се стремя да вдъхновявам и други към този прецизен спорт,“ споделя Де Каролис.

Организаторите изразиха своята благодарност към всички участници и обещаха, че ще продължат да развиват и подкрепят спортната стрелба в страната. "Вярваме, че с подобни събития можем да вдъхновим новото поколение стрелци и да покажем на света, че България има потенциал да бъде видим фактор на международната сцена,“ заявиха организаторите на събитието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: