Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заковават такса "доктор" на 2.70 лв.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:38 / 05.10.2011Коментари (30)216
© Blagoevgrad24.bg
От догодина таксата за лекар няма да бъде обвързана с минималната работна заплата. Сумата, която пациентите плащат за преглед при лекар, ще бъде твърда - 2,70 лв., а не 1% от най-ниското месечно възнаграждение, както е сега.

Това ще гласува днес кабинетът заедно с още 16 закона, в които редица плащания се отвързват от минималната заплата. Целта е бюджетът да не се натоварва с допълнителни разходи при всяко вдигане на минималната работна заплата у нас. Списъкът с промените е одобрен от тристранката.

Сред отвързаните плащания са всички награди, премии, отличия и пари за работно облекло, които се раздават по силата на различни закони основно в държавните институции. Размерите им ще бъдат определени като твърди суми в поднормативни актове и няма да растат с вдигането на минималната заплата. Същото ще важи и за възнагражденията на членовете в различни държавни комисии и национални съвети. В момента те варират от по няколко минимални заплати.

Партийните субсидии също вече няма да са 5% от минималната заплата за всеки спечелен глас, а твърда сума.
Обвързани с минималната заплата ще останат само възнагражденията, които се дават за извършена трудова дейност. Това основно са парите, предвидени за хората, включени в различни програми за субсидирана заетост.

Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кехайова, няма нищо безплатно на този свят:) мина времето на комунизма...Кога ще се оправи въпросът със здравната каса викам аз ,че тя да поема голяма част от разходите и да е по-евтино на хората и по-леко и на специалистите???
0
 
 
А кога ще я премахнат тази такса,никoй не знае.
0
 
 
За нищо Майсторов:), нека хората да са по- осведомени, няма лошо да се знае как е по света и у нас , дано да запоънем да женим повече и НАШЕТО;)
-1
 
 
Във Франция таксата да се отиде на преглед при лекар е 23 евро за един път и се покрива от здравната каса около 3/4...Може да се сменя лекаря ...Браво на наще лекари герои които все още са останали в българия и работят доста по- качествено в някои отношения от френските си колеги!
0
 
 
Да ви го сложа на групата Bulgaria, кой ви плаща да ги поствате тези линкове? Някой, който иска да отвлече вниманието от истинските проблеми може би? Брей, лекарите били най-черното нещо в тая държава. Била 2,70 потребителската такса, ужас!!! От къде ще намерите вие 2,70 да отидете 1 път в годината на лекар? Видиш ли, преди 10 години таксата била 1 лв. Тцтцтц, направо обир! А оплаквате ли се фризьорът като не ви дава касова бележка? А оплаквате ли се като автомонтьорът не ви даде касова бележка? А маникюристът? Не! Въпреки че на тях им давате от 20 лв за обикновена подстрижка до няколко стотин лева за ремонт на колата. А за врачките, при които ходите преди да отидете на лекар не е проблем да извадите 30 лв? Вярно е, в Германия например не се плаща потребителска такса. Ама там здравната осигуровка е няколко стотин евро на месец. А вие колко плащате? Съгласен съм с Теодора Зашева, щом не ви харесва докторът, сменете го. В България имате тази възможност, на Запад нямаш право на избор.
0
 
 
Не смятам, че проблема с касовите бележки е единичен случай, това е масовата практика на лекарите, което не е особено коректно спрямо пациентите, това е тяхно задължение, не трябва да им се напомня
Aнонимен
на 05.10.2011 г.
+1
 
 
Що за хора сте, като не си уважавате лекарите, които се опитават да ви помогнат и ви спасявт задниците на всяка стъпка?! Кога ще разберете, че за малко пари няма как да получавате добро здравеопазване? така е навсякъде по света.....колкото повече пари даваш, толкова по-добро обслужване получаваш....стига сте се поддавали на манипулациите на медиите, които само създават неприязън и недоверие между лекар и пациент.....колко често чувате по телевизията за някое спасено дете или безупречно направена операция - никога, но не защото това не става, а защото просто не го отразяват
0
 
 
не се оплаквайте тук защото трябва да се промена нещо
0
 
 
ама хора искайте си бележки и ходете при доктора само при нужда, ако не Ви харесва как Ви обслужва - сменете го!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: