Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Затворник: Алексей е бос на Наглите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:10 / 25.02.2011Коментари (0)276
Наркотрафикантът Васил Маникатов, който е сред жертвите на Наглите, предизвика истински фурор с показанията си пред съда вчера.

В разказа за отвличането си той с лекота замеси сочения за лидер на Октопода Алексей Петров, дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, Златомир Иванов-Баретата и Антон Петров-Хамстера.

"След като ме пуснаха от плен, бях задържан в Националната следствена служба. Бяха ми образували дело, че съм избягал от затвора в Казичане, не вярваха, че съм отвлечен. Там стоях около седмица.

Един ден, докато ни разхождаха на карето, се заприказвах с Вальо Каратиста от Варна. Той започна да ми разправя за мой много близък приятел - Панайот Панайотов-Понго", разказа пред съда Маникатов. Понго казал на Каратиста, че Маникатов е отвлечен, и го помолил да се обади на Златко Баретата и да го пита дали знае нещо за похищението.

"Не съм аз, не е и Исуса, най-вероятно са хората на Алексей, дето е от службите", отвърнал Златко. По-късно Маникатов разбрал, че става дума за Алексей Петров от ДАНС, а групата му се ръководела от Майора и Хамстера.

След обясненията на Маникатов подсъдимият Кирил Кирилов-Шкафа се усъмни, че показанията за Алексей са записани в протокола. "Уверявам ви, че всяко едно нещо се записва в протокола, даже и когато въздъхнете", отговори му шефът на съдебния състав Виолета Магдалинчева.

Антон Петров-Хамстера бе задържан в началото на разследването срещу Наглите. Обвиненията срещу Петров обаче бяха снети изцяло поради липса на доказателства.

Той заедно с Алексей Петров и Марчело Джотолов са обвиняеми по делото "Октопод".

Васил Маникатов в момента излежава 10-годишна присъда за трафик на наркотици. По време на отвличането му на 27 ноември 2008 г. той изтърпявал наказанието си в затвора в Казичене.

Имал право да излиза и да работи на външни обекти.

На връщане от работа минал с жена си и дъщеря си през жилището им в кв. Витоша, където, докато ги чакал пред блока, бил похитен.

Поискали му 1 млн. евро откуп. "Казах им, че аз през живота си не съм виждал толкова пари накуп", обясни затворникът. Той разказа, че се свързал със свой приятел от Петрич, който бил близък с дупнишките бизнесмени Братя Галеви.

Разбрали се да вземе пари от тях, дори да е с лихва, но да може да плати откупа и да се измъкне. До споразумението се стигнало, след като Наглите му били упойка в кутрето и вече мислели да го режат.

"На другия ден, както си лежах в леглото и слушах радио, чух, че са арестували Галеви. Изпаднах в шок - нямаше от кого да взема парите", разказа Маникатов. В крайна сметка похитителите го освободили, след като близките му успели да платят 241 000 евро. Наглите му предложили да го "хвърлят" до затвора, но той помолил да го закарат вкъщи.

Маникатов разказа още, че бил пазен от двама души - единият говорел на сръбско-руски, а другият - като чобанин.

Хранели го със сандвичи и кисело мляко. Той обясни още, че познава двама от подсъдимите - Ивайло Евтимов-Йожи и Павел Петков-Прасето. С първия се запознал в фитнес, а с втория лежал в затвора.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: