Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зверска катастрофа уби братя и съпруга
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:30 / 12.07.2011Коментари (0)365
© Blagoevgrad24.bg
Двама братя и съпругата на единия от тях бяха премазани в лекия си автомобил "Роувър" от камион при тежка верижна катастрофа на главен път София - Бургас край Петолъчката.

Трагичният инцидент стана към 18 ч в неделя, до разклона за сливенското село Глушник. Камионът "Мерцедес", шофиран от 37-годишния С.Р. от Омуртаг, пътувал към морето. Пред него се движела 60-годишна англичанка с туристическа каравана. Жената подала мигач и се изтеглила вляво да завие към Глушник.

Тогава камионът се забил в задната част на караваната. При удара тежката машина навлязла в насрещната лента и се сблъскала челно с идващия "Роувър". В него пък се ударил "Фиат", върху който се изсипал товарът на камиона - джапанки и обувки.

На място загинали пътниците в роувъра - братята Станчо (45 г.) и Радостин (40 г.) и съпругата на единия от тях - Пепа (41 г.).

Наложило се екипи на пожарната, полицията и Гражданска защита да режат със специална техника смачканите до неузнаваемост ламарини на автомобила, за да извадят телата им. От полицията засега са категорични, че виновен е шофьорът на камиона.

В деня на катастрофата в участъка от Сливен към Петолъчката имаше засилено полицейско присъствие заради трафика към морето. Огромен поток от коли се влива през Петолъчката в обикновен двулентов път. Трафикът нараства двойно - от 10-12 хил. коли на денонощие през зимата, на 20-25 хил. през лятото.

"Многократно сме настоявали движението на камиони да бъде забранено през лятото в този участък, но от Агенция "Пътна инфраструктура" не се съгласиха", обясниха от КАТ. Този сезон е забранено движението на ТИР-ове, но само в предпразничните и последния от празничните дни.

Тази забрана не важи за товарни камиони като този, който уби тримата сливенци, защото теглото му било под 3,5 т. В неделя към 9 ч други двама души загинаха на магистрала "Тракия" край Стара Загора, след като колата им спукала задна гума и се ударила в мантинела.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: