Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Георги Бачев, отборът му "Локо " (Мездра) и черното "тото-палачинки"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:15 / 24.03.2010Коментари (0)413
© Blagoevgrad24.bg
В последно време се създадоха доста тенденции, които могат да добавят определението "тото отбор" към името на "Локо" (Мездра). Дори без вината им да е доказана. Подозренията просто ескалират и не се вижда как ще спрат. Само от пролетта на 2009 г. до пукването на футболна пролет 2010 на сметката на тима от левия бряг на река Искър има пет знакови обрата - от 1:0 за Мездра на полувремето, до три точки за съперника в края на мача. На места в България наричат този вид обрати "голяма палачинка". Малката палачинка е при хикс на почивката и крайна победа за даден клуб, но тя засища по-малко, тъй като коефициентът за нея е доста по-малък. Докато при голямата - за 1/2 или 2/1 (първо полувреме/краен резултата), коефициентът е около 25. Често играчите търсят печалба от подобен род залози. А ако някои хора, ангажирани пряко с футбола, могат да вкарат в тигана такава голяма палачинка - печалби от сърце ще има за всечки (запознати) играчи. Още повече - можеш да дадеш мача на съперника - да заработиш нещо и от него, и от залози.

Друг е въпросът, че легалните букмейкъри имат картотеки на "опасни" участници, на които е наложен лимит. Имат картотеки и на "опасни" отбори. Остават нелегалните букмейкъри. Те обаче не са склонни да изплащат печалби за някакви тенденции от типа "Мездра" - ако един път спечелиш за обръщане на "Локо" (Мездра), втория път или няма да ти приемат залога, или няма да ти изплатят печалбата. Така че нещата изглеждат леко преекспонирани. Освен ако не си истински факир и не си намираш различен, далечен пазар за сготвената от теб палачинка.

Но сега няма да ви занимаваме с хипотези, ще ви предоставим само подбрани факти.

23 април 2009 г.

"Левски" - "Локо"

(Мездра) 3:1 (0:1)

В медиите преди мача се твърди за вече ясен сценарий - "Локомотив" (Мездра) води с 1:0 на почивката, а през второто полувреме "Левски" прави точен тото обрат до 3:1. Може би съмненията за връзки между Мездра и мафията за залагания биха заглъхнали, ако развоят тогава бе друг. Но не бе. Може и да е случайност, но може и да не е. Още повече че и на полувремето на "Герена" всички се смееха и знаеха - "в този мач няма да паднем, бием с 3:1", Още в 4-ата мин Красимир Георгиев бе извел мездренчани напред. Тото предположенията за тото афера вървяха по план. "Сините" не изравниха до почивката. Сториха го в 56-ата мин чрез Сърмов. В 64-ата Йовов направи 2:1. Георги Иванов-Гонзо в 85-ата минута стори най-очакваното - вкара. И то за обявения от предишния ден краен резултат след обрат - от 0:1 - 3:1.

31 октомври

2009 г. "Левски" -

"Локо" (Мездра)

3:1 (0:1)

Странно, но ситуацията от пролетта се повтори и в първия сблъсък между съперниците от сезон 2009/2010. В 40-ата мин Борислав Хазуров сразява "Герена" - 0:1. След почивката обаче всичко си идва бързо на мястото, и то само за пет минути. Сърмов (64-а), Кръстовчев (66-а) и Бардон (69-а) сътворяват обрата и оформят резултата.

23 август 2009 г.

"Локо" (Мездра) -

"Локо" (Сф)

1:2 (1:0)

Още в третия кръг от настоящето първенство в Мездра доказват, че са крале на обратите. Е, крайният резултат не е в тяхна полза, поне що се отнася за активите в таблицата на "А" група. На знае ли човек - може пък да има и други активи... Настоящият левскар Майкъл Невия откри в 26-ата мин и поне за кратко замириса на втора издънка от три мача за целеустремения отбор на "Локомотив" (София). Първото полувреме завърши 1:0. Второто - мачът влезе в правилния коловоз с две попадения на Мартин Камбуров (50-а и 54-а).

13 март 2010 г.

"Локо" (Сф) -

"Локо" (Мездра)

2:1 (0:1)

Отново става така наречената "обръщалка" - единият отбор води на почивката, другият е краен победител. В 23-ата мин Исмаил Иса извежда сензационно гостите от Мездра напред срещу претендента за титлата. В 44-ата мин Дарко Савич от столичани е изгонен. И когато се заформят повече предпоставки за сензация, всичко отново приключва в полза на очаквания победител. Димо Атанасов (53-а) и Мартин Камбуров (66-а) бележат за обрата.

18 октомври

2009 г. "Локо"

(Мездра) - "Черно

море" 1:2 (1:0)

Тимът от Мездра започна катастрофално първенството - с 5 поредни загуби. Но изведнъж дойдоха по-добри времена - три поредни победи. И след тях дойде поредният голям обрат в мача срещу "Черно море". Исмаил Иса откри за "Локомотив" в 20-ата мин. За кой ли път "железничарите" от Мездра водят 1:0 на полувремето. И поредно чудо след почивката, този път в самия край на мача, което го прави с една идея по-малко съмнителен. Миро Манолов изравни в 81-ата, а Георги Илиев оформи поредната "голяма палачинка" на сметката на "Локо" (Мездра).

Други странности от сезон 2009/2010

По схемата за "лъжливото овчарче", дори и тимът от Мездра да си е завоювал гръмки победи, често те се приписват на черни интереси в областта на залаганията. Така е и за две срещи от настоящия шампионат. При все че за 7 кръга "Локо" (Мездра) е отбелязал два гола в един-единствен мач и има по едно попадение в други две срещи (едната е при обрата със столичното "Локо"), изведнъж Мездра превзема "Своге" с 4:0. В 10-ия пък подчинява и стабилния "Пирин" с 4:0. Често се правят съпоставки, че и през сезон 2008/2009 благоевградските орлета са отнесени точно с 4:0 край Искър.

Сезон 2008/2009

Освен "ясното" 1:3 от "Левски" на "Герена" под лупа са поставени и двете срещи на "Локо" с "Вихрен". В 5-ия кръг домакините от Сандански падат с 0:1. В 20-ия кръг домакините от Мездра падат с 0:1. Без дори да се говори за тото, за тези мачове се споменава, че са на темата "дай да си дадем и да разделим по три точки".

Касиране в страната на банките

На 24 ноември 2009 г. в Швейцария разтръбиха за българска връзка със световната тото мафия. Отнасяше се за срещи, изиграни малко преди това. Тогава изпадналият във финансова криза "Локомотив" (Мездра) изненадващо отиде на лагер в страната на банките и часовниците. Уж да си свери своя часовник, но може би и да касира... Мачовете на "Локо" (Мездра) с швейцарските "Йънг Бойс" и "Аарау" се играха на 13 и 17 ноември по време на паузата за мачовете на националните отбори. И двата завършиха идентично - поражение с 0:5 за тима от нашата "А" група.

По повод мача с тима на Георги Бачев защитникът на "Йънг Бойс" Скот Сутер коментира пред местните медии, че през второто полувреме българският отбор сякаш е спрял да играе.

Още един факт, който говори за възможен вариант с черно тото, е това, че последните два гола за "Йънг Бойс" са паднали след автогол и дузпа, а петото попадение на "Аарау" срещу Мездра също е от дузпа...

Обвиненията от Швейцария сякаш бяха черешката на тортата. Но в заключение сякаш е по-добре да се концентрираме в нашата си "паница" - "А" група. Ако доживеем приключено разследване на обвинения в манипулиране на мачове, ще е интересно да видим дали ще бъдат осветени всички пипала на октопода - защото, за да има сделка, трябват и купувач, и продавач. За да има спазарени обръщалки, трябва да са запознати и победителите от първото полувреме, и победителите в крайна сметка. А ако някой ден видим това, ще имаме наглостта да искаме да зърнем и главата на футболния октопод. Ако той не съществува, нека главатарите на държавата и футбола излязат и открито гарантират със своите глави. За да не се съмняват феновете във всеки, всичко и най-вече в Мездра. И най-важното - да не оправдават собствената лумпениада с параноя за чужда изгода.

Източник: в."24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: