Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Изверг заклал двете си деца и изгорил съпругата си играл "черно тото" при "Тотаджиите"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:52 / 22.04.2010Коментари (0)400
© МВР
С обиски, арести и маскирани полицаи по улиците осъмна вчера Гоце Делчев. Малко след 5,30 сутринта в южния град стартира полицейска операция на ГДБОП под кодовото име "Тотаджии".

Арестувани бяха шестима души - Димитър Диамандиев, Борислав Мавродиев, Николай Камбов-Камбито, Атанас Бунов, Ангел Ценкин-Лаури и Виктор Запрев. За местните хора имената им се свързват от близо две години с организирането на нелегални залози и черно тото. Всички задържани са на възраст от 26 до 30 години. Никой не знае официално кой какво работи, някои от тях се представяли за бизнесмени, но нямат офиси в Гоце Делчев.

Групата е известна като бандата на Диамандиев и Мавродиев. Според местния фолклор мутрите работели за Златко Баретата и му отчитали част от спечелените мръсни пари от залагания.

Вчера в дома на Мавродиев бе само майка му, която обясни, че синът й е задържан през нощта на летище София. По думите й той се прибирал от Италия, където бил за стока. Майка му добави, че притежава магазин за бутикови дрехи в столицата и 2-3 строителни фирми.

Диамандиев пък бил задържан в столична дискотека. Останалите четирима били спипани в Гоце Делчев.

В хода на операцията полицаите иззели шест автомобила за около 1,5 милиона лева. Сред тях са джип "Фолксваген Туарег", "Порше", "Мерцедес S класа" и два "Ягуар"-а. Антимафиотите установили, че джипът бил регистриран като "баничарка". Срещу бандата тече разследване за пране на пари, нелегален хазарт и лихварство.

Атанас Камбов е с условна присъда с 5-годишен изпитателен срок за фалшифициране на пари. Той притежава четириетажна сграда в Гоце Делчев, която е нова, но необитаема. Тепърва ще се проучва дали имотът не е получен чрез конфискация на някой загубил от черното тото.

29-годишният Мавродиев пък имал на свое име 4 къщи по 250 кв. в софийския квартал "Бояна". От МВР съобщиха, че при операцията са намерили множество нотариални актове на хора, документи за лихварство и незаконна банкова дейност.

Миналата година през май същата банда беше ударена зрелищно от МВР по същите обвинения, но доказателствата не стигнаха за образуване на дело.

Тотаджиите се прочуха покрай Чудовището от Осиково Манчо Панюков, който закла двете си деца и изгори съпругата си. Според разследващите той играл черно тото, изгубил много пари и от това озверял.

Миналата година пък се самоуби 31-годишният граничен полицай Димитър Ботев от ГПУ-Гоце Делчев. Познатите му обявиха, че той е поредната жертва на черното тото - заради дългове посегнал на живота си.

Според местните полицаи бандата, за чийто бос се сочи Диамандиев, печелела по 500 хиляди лева от залози на месец.

Престъпната схема на залаганията била следната: Използвали листата на "Еврофутбол", като за някои мачове давали малко по-високи коефициенти от официалните. При загуба на клиентите те печелели, тъй като предлагали на жертвата заем с дневна лихва от 12-14%. Единственото условие, което поставяли, било парите да бъдат отново вкарани в черното тото. Когато давали втори и трети заем на балъка, потънал в дългове, наказателната лихва скачала почти двойно. При натрупване на борчове над 100 хиляди лева босовете на черното тото пристъпвали към изземване на имуществото - прибирали от длъжниците нотариални актове, автомобили и всичко друго ценно, което имат.

По думите на спецченгета вчерашната акция "Тотаджии" стартирала ден след като Диамандиев имал наглостта да съобщи официално в полицията, че джипът му "Туарег" бил откраднат от паркинг пред дома му. За броени часове униформените се справили с казуса: открили джипа в Банско и разбрали, че там си го управлявал законният собственик - мъж от Хаджидимово. Колата била лизингова и още неизплатена. Вероятно сайбията й бил длъжник на Диамандиев от черното тото. Проверява се и версията, че той и Диамандиев са участвали в схема за източване на лизинговата къща. Тъй или инак, мъжът от Хаджидимово ще бъде свидетел в наказателния процес.

В Гоце Делчев се говори, че бандата оплитала в мрежата си предимно млади хора, които искали бързи и лесни пари.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: