Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Кой уби Боби Цанков? След 1 г. още не се знае
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:05 / 04.01.2011Коментари (0)284
©
Утре се навършва 1 година от бруталния разстрел на скандалния радиоводещ Боби Цанков, а разследващите все още не могат да влязат в следите на килърите. Разследването не е спряно и продължава, но засега не са открити нови свидетели и не са привлечени нови обвиняеми, коментираха лаконично вчера от Софийска градска прокуратура. За поръчител на 5 януари е обвинен Красимир Маринов - Големия Маргин, но не и брат му Николай. Големия Маргин е на свобода, а около личността на Боби Цанков още се носят легенди.

30-годишният радиоводещ Боби Цанков се прочу в а с ексклузивните си шоуизяви в ефира на "Спорт". Там той раздава щедри награди при верни отговори на музикални загадки.

В края на юни 2003 г., когато той е задържан от полицията. Той е обвинен за измама в особено големи размери - за 50 000 лв., които взел от бизнес дамата Ваня Червенкова. Няколко месеца преди това слушатели на радиото подават жалби, че им обещавал награди от по 6000 лв., ако му дадат половината от сумата. Според прокуратурата измамените са над 100. Червенкова успява да го осъди на 3 г. условно, а другите му дела завършват със споразумения.

През 2004 г. в публичното пространство се появяват информации за близките му отношения с Антон Милтенов-Клюна. Говори се, че Клюна му е покровител, че въртят общ бизнес. Двамата са забелязани заедно по заведения.

На 2 юни 2004 г. бомба избухва пред дома на родителите на Цанков на столичната улица "Цар Асен". Той е ранен, но не тежко. Оказва се, че го пазят гардове от НСО. Часове преди това той е привикан на разпит по разследване срещу Милтенов. Това е втори бомбен атентат срещу Цанков -първият е през 2003 г.

След убийството на Клюна става близък със Златомир Иванов-Златко Баретата, който също е сочен от МВР за подземен бос.

Цанков започва да пише статии за вестник "Уикенд", издава и книга. В тях описва взаимоотношенията си с Димитър Желязков-Митьо Очите и други авторитети от ъндърграунда.

На 5 януари м.г. двама кильри разстрелват скандалния радиоводещ Боби Цанков, докато отива на среща с адвоката си хаджи Иван Дончев. Два от куршумите попадат в белите му дробове, един в бузата му, а последният контролен, изстрел пронизва главата му. При стрелбата бяха ранени гард на радиоводещия и охранител от кантората.

Полицията работи по три основни версия. Първата е отмъщение от страна на сочения от МВР за наркобос Стефан Бонев-Сако. В началото на ноември 2010 г. Сако е арестуван, след като Цанков подава жалба, че е бил заплашван от него, че ще го ликвидира, ако продължи да говори за Мето Илиянски.

В деня на убийството Сако е задържан, но два дни по-късно освободен. МВР и прокуратурата се насочват към друга версия - че поръчители на убийството са братята Красимир и Николай Маринови - Големия и Малкия Маргин. Смята се, че Сако е продават дрога за тях. Големият Маргин е задържан в СПА център. По-късно се разбира, че водещият е искал активно да съдейства на прокуратурата и дори да осигури свидетели срещу Маргините. Оказва се, че в деня на убийството той е трябвало да се срещне отново с градския прокурор на София Николай Кокинов.

Три дни по-късно Големия Маргин е освободен срещу подписка. Брат му не е привлечен като обвиняем за подбудител на убийството. След седмица и Софийският апелативен съд потвърждава решението на колегите си.

Според третата версия Цанков е ликвидиран заради публикациите му за подземния свят.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: