Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Мафията закъса с некадърни килъри в Пернишко
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:30 / 21.09.2010Коментари (0)1042
© Blagoevgrad24.bg
Мафията закъса с некадърни килъри, пише Стандарт. Мина времето на показното убийство на наркобарона Райко Василев - Кръвта, който бе гръмнат като по учебник на пъпа на Перник. Тогава стрелците улучиха "десетката" на мишената от движеща се кола. Десетина души имаше тогава около Райко и още дузина в близките кафенета, но само един пострада леко от рикушет. В момента за мокра поръчка се плаща от 20 до 50 бона, твърдят в крими средите. Цената скачала, ако мишената е някой от големите босове. Скъпите професионалисти искали цяло състояние, но давали гаранции, стреляйки със снайпери. Аматьорите използвали ловни карабини, но пък излизали доста по-евтино.

Пупи оцеля с куршум в главата
Вече пет години повечето от мокрите поръчки в Перник отиват на поправителен. Последният случай е с Петър Крумов - Пупи. 35-годишният бос на дрогата оцеля с куршум в главата миналата зима в кв. Мошино. Наемният убиец го причакал в храстите до кафене "Оазис", изскочил очи в очи срещу него и стрeлял почти от упор. Жертвата видяла стрелеца, но не го разпознала, защото бил с качулка. Дързостта на нападението говори, че извършителят е взел много пари за атентата, но не успял да ги оправдае, коментират в средите на ъндърграунда. Няколко месеца по-късно оцелелият Пупи бе довършен при второ покушение в базата на язовира край село Стефаново под прозорците на спящите му жена и син. В хода на разследването се появиха версии, че поръчката е дадена от хора на Златко Баретата и мишената е дадена на столичен наемник.

Васил изнерви наемниците
Два пъти вече конкуренти се опитват да превземат наркомрежата, оставена от Райко Кръвта, като ликвидират баща му Васил Станков. След показния разстрел на сина си, той преживя няколко атентата. Килър пресрещна 62-годишния мъж на пътя от трънското село Лялинци към Перник и го атакува с канонада от храстите край шосето. Стъклата на аудито на Васил бяха пръснали. Няколко куршума улучиха шофьора, но в "Пирогов" спасиха живота му. Преди това Васил се отърва само с осколки в бузата от куршумите на наемен убиец, стрелял по колата му на пътя към село Мещица.

Мечан се измъкна от засада
Опитът за покушение срещу Пупи наподобява стрелбата по Мечан преди около година, пред кафе "Лого". Убийците също причакали Венцислав Димитров и стреляли по него, докато се качвал в колата си. После избягали, тичайки покрай реката в кв. Изток. Една дузина куршуми бяха изсипани срещу Мечан, но само три го уцелиха и то в рамото.

Стоян Драгановски се размина на косъм от разстрел

Последният пример за некадърни килъри е опита за покушение срещу известния кримибос в Перник Стоян Драгановски или Драгановеца, мисли екипът на Blagoevgrad24.bg. Пишман-стрелец се опита да го убие на почивната база край язовир "Лобош", но не успя. Мълвата гояври, че Стоян в видял с очите си своя килър, което означава много близко разстояние, но въпреки всичко убиецът не е успял да уцели смъртносно жертвата си. Тук вече думата имат експертите дали някой случаен момък не се вживял в ролята на "чистач" или отново прословутият късмет на Стоян Драгановски е проработил. Не е тайна за никой в подземяния свят на миньорския град, че кримибосът е голям късметлия в хазарта. Почти няма комарджия, който да не е изпитал невероятния шанс на Драгановеца при игра на комар с него. Дали и този път лишения от свобода в бобовдолския затвор не надхитри руската рулетка.

Източник: Стандарт







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: