Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Майката на насилвания Сашко към бащата: Коце, обичам те!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:45 / 02.03.2010Коментари (0)338
"Спрете този абсурд", "Пуснете бащата", "Искаме истината".С такива плакати 30-ина комшии на арестувания с обвинение в насилие над 2-годишния си син Костадин Тасев се събраха в неделя вечерта пред блока му в Сандански.

2-годишният Сашко бе приет преди 2 седмици в "Пирогов" с разкъсан ректум и спукан пикочен мехур. Костадин бе арестуван и обвинен в блудство с детето си. В квартала тръгна подписка в защита на бащата. Хората са убедени, че той не е насилник, а проблемът на детето му е здравословен и лекарите не са успели да го диагностицират.

Никой в Сандански категорично не може да каже как 22-годишната Христина Николакиева се е озовала в дома на 38-годишния Костадин Тасев като негова жена преди около 3 г. Наскоро Костадин бе обвинен в блудство с 2-годишния му син, а две съдебни инстанции отказаха да го пуснат на свобода и той остана с мярка за неотклонение "задържане под стража". Пред съдебната зала в Благоевград пристигнаха десетки роднини на обвинения в сексуално насилие баща, а жена му Христина успя да му подвикне: "Коце, обичам те." Той отговори: "Невинен съм."

Пред съдебната зала Христина бе плътно обградена от роднините на Костадин, а отстрани като прогонена стоеше леля й Георгица, сестра на починалия й баща. "Не искам да я виждам! Тя ме удряше с токчето на обувката по главата. Махай се", викаше Христина към леля си. Тя пък почти се разплака от обидното отношение. Каква е истината за семейната драма в рода на Христина, едва ли някой може да каже категорично. Родителите й Костадин и Снежана Николакиеви са от петричкото с. Марино поле. Имат 3 дъщери - Христина, Иванка и Руска. Бащата бил алкохолик, а майката психично болна. Семейството било много бедно. Децата просели по улиците и по къщите, а изкараните пари пропивал баща им.

През 2001 г. възрастен мъж от селото блудствал с Христина, тогава на 13 г., и Иванка, на 7 г. Двете си играели в градинката в селото. Димитър Кедев ги извикал, уж нещо да ги пита. В къщата си той започнал да опипва Христина, която успяла да избяга, и изнасилил 7-годишната Иванка. Кедев е осъден на 7 г. затвор и излиза от Бобов дол през 2007 г. Мъжът обаче и сега твърди, че е невинен. Пред съда казва, че момичетата били изнасилвани от баща им. Същата версия разпространяват и хората в Сандански. "Мъжът ми пиеше, гонеше ни с ножа и ме прободе в крака. Насилваше и мен, и децата. Умря от пиене", казва майката Снежана. Жената сега живее в изоставена полуразрушена къща в покрайнините на Сандански. Не си спомня фамилията, не знае и на колко години е. "Имам две дъщери - Руска и Христина. Христинка има бебе, а Руска е в София", допълва Снежана. За третото си дете Иванка нищо не помнела.

След смъртта на мъжа й Костадин момичетата са настанени в домове за сираци. Първо били в Благоевград, после ги пръснали в Рила, Трън, Берковица. "Брат ми не е изнасилвал децата си. Това го направи оня пенсионер и го осъдиха. След като брат ми почина, редовно посещавах племенничките си в домовете. За рождените имдни носех торти. Бях им като настойник. Разбрах, че Иванка е осиновена преди 5 г. Веднъж ми се обади от Италия, но повече нищо не знам за нея. Руска сега е в Берковица. Христинка допреди 3-4 г. беше в Трън и пристанала на Костадин, без да ми каже", разказва лелята Георгица. Тя разбрала, че племенницата й заживяла в дома на Костадин Тасев в Сандански, след като се родило бебето Александър. Въпреки че била малко сърдита, защото късно я уведомили, отишла да види бебето.

"Занесох му подаръци. Видях зетя Костадин. Доста по-голям е от Христинка, ама си казах, има и други такива случаи. Адаш е на брат ми, може с Христина да са щастливи", допълва Георгица. Няколко пъти тя гостувала в новия дом на Христина в Сандански. Знаела за здравословните проблеми на Сашко, който бил лъчезарно и умно дете. Докато още била санитарка, помогнала да го настанят в детското отделение на благоевградската болница, защото в изпражненията му имало кръв. Не знае много за съвместния живот на младите, защото, когато се чувала с племенницата си по телефона, до нея все стояла свекървата и Христина се притеснявала да говори много.

"Преди време ми се оплака, че е на инжекции, защото загубила много кръв. Така и не посмя да ми каже от какво", спомня си жената. Христина и Костадин нямат граждански брак. Когато той я довел в дома си, не казал, че я е взел от дома за сираци в Трън. Майка му Живка Анталавичева и брат му Никола доста се мръщили на избора. Дълго време били скарани и дори не му говорили, твърдят съседи от махалата.

Никой не знае как всъщност двамата се запознали. Според едни Христина просела в Сандански и спряла да поиска пари от Костадин. Той я харесал и завел вкъщи. Леля й пък чула, че двамата се запознали във влака, докато тя пътувала от дома в Трън към Сандански при майка си.

Друга версия е, че Христина проституирала, Костадин ползвал услугите й, харесал я и след като забременяла, я завел вкъщи. Брат му Никола, който живее в съседния апартамент бе категоричен, че никога не ги е питал откъде се познават. "Не знам къде са се срещнали. В началото наистина не бяхме много съгласни да живеят заедно, ама после се примирихме", казва Никола Тасев.

Родителите им приписали апартамент от 120 квадрата. С брат му го разделили на 2 с отделни входа. "Имаме по 3 стаи. Брат ми наскоро сложи нова дограма и входна врата. Имат си мебели и добро обзавеждане. Той ремонтира коли", обясни Никола Тасев. Съседи от махалата не допускат Костадин да е насилвал детето си. "Да проверят майката къде го е водила това дете и да не би тя нещо да му е направила. Личеше, че е със забавено развитие. По цял ден мъкнеше Сашко някъде", казват комшии.

"Това дете израсна при мен. Няколко пъти е повръщало кръв. От дупето му също е текла кръв. Христинка при мен си пиеше кафето. Давах й съвети с какви билки да го мие заради раните на ануса", разказа Стойка Велева, която държи кафене в квартала. Няколко пъти искала да даде дрешки на Сашко, но баща му отказвал да вземе подаръците. "Все повтаряше, че има 2 деца - жена си и Сашко. Много пъти съм съветвала Христина да шляпне през ръцете Сашко, когато отива да бърка в контакта, но тя не го докосваше, защото Костадин й забранил да го удря", допълва жената. Разказва, че преди да вземе Христина, Костадин доста си пийвал, шляел се по цял ден. Когато се задомил обаче, се променил. "Личеше, че има стимул за живот. Все гледаше нещо за апартамента да купи, да се обзаведат", казва Стойка. Другисъседи пък си спомнят, че преди време Христина изчезнала с бебето, защото нещо се скарали с мъжа си. Тогава са я виждали при майка й в изоставената къща. После обаче пак се прибрала. Имало и опит да бъде отвлечена за проститутка в Гърция, но се измъкнала.

"Коцето нищо лошо не ми е правил. Нито на детето. Тези глупости не са верни, дето ги казват полицаите. Детето е болно още от 20-ия ден. Лекарите не могат да го излекуват. Обичам Коцето и си искам детето", казва Христина. В показанията пред съдия и дознател обаче давала противоречиви обяснения. Веднъж признала, че мъжът й я насилвал, после се отмятала. Объркано било и обяснението й какво се е случило в деня, когато Сашко бе приет в "Пирогов". Първо казала, че мъжът й бил на пазар, после че я пратил навън да пие кафе. Психоекспертиза доказа, че има заболяване, но може да бъде годен свидетел по делото. Адвокатите на обвинения баща ще поискат психиатрична експертиза на майката, бащата и малкия Сашко. Майката на Христина Снежана живее в изоставена къща в покрайнините на Сандански.

Източник: в."24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: