Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Пирин има нередовен лиценз, адвокат вади доказателства
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:25 / 04.06.2010Коментари (0)258
© Blagoevgrad24.bg
На двама души в БФС работата им е да въртят, да сучат, но да услужват на шефовете. Затова са несменяеми. Единият е Веселин Маркович, другият - Красин Кръстев. Те са специалисти по погазване на наредбите. В това няма нищо странно. В БФС отдавна действа двоен правилник - един за нашите и втори за всички останали.
Маркович например е цар да позволи на клуб длъжник да картотекира футболисти, при положение че няма такова право заради наличие на задължения. Понякога това се прави с донасяне на парите посред нощ в БФС и слагането им в касата на съюза.
Такъв беше случаят с Локо (Мездра) миналата година. След като един от Мездра ме гонеше цял ден да ми предлага пари, за да се откажа от претениците на моите клиенти към клуба им, накрая донесоха някаква сума в БФС около полунощ. И Маркович ги пусна да картотекират.

А какво да кажем за лицензионният мениджър на БФС Красин Кръстев? Лъжец и двуличник. Попитайте го как например е позволил на Пирин да вземе лиценз. Аз лично от три години насам разполагам с изпълнителен лист, че Пирин е осъден да плати сумата от над 30 000 лв. на футболиста Асен Стоянов. Този лист съм го пратил в БФС в три екземпляра - един на Боби Михайлов, втори на Маркович, трети на Кръстев. И въпреки това тези вече трета година дават лиценз на Пирин, при положение че клубът дължи пари на бивш свой играч.

И не е само Пирин. Същата работа е с Локо (Сф). Има изпълнителен лист съобразно решение на Върховния съд от 1999 г., че клубът дължи 150 000 лв. на Добри Митов и над 50 000 лв. с лихвите на Бойко Величков. Как става така, че имат дългове, а взимат лиценз? БФС е наясно, понеже и за тези два случая съм им пратил изпълнителните листове.

И на клубовете в "Б" група се раздават лицензи на кило, въпреки наличието на задължения. Марек например още от 7-8 години насам е осъден да плати над 10 000 лв. на Анастас Петров, а Владо Йонков има да взима от същия клуб повече от 20 000 лв. с решение на Върховния съд. Спартак (Вн) и Миньор (Раднево) също дължат пари на мои клиенти и не би трябвало да получават лицензи. Но Кръстев е щедър и ги раздава, макар че това е погазване на превилника за лицензиране.

Това не са единствените абсурди в БФС. Вземете например техния арбитражен съд. Наскоро имаше казус със Сливен, по който арбитражът взе антиправно решение. Ставаше въпрос за дължима сума от 40 000 лв. на футболист по напълно изряден договор. Пред арбитража обаче представител на Сливен каза, че имали устна договорка с играча да преразгледат задълженията! И съдът прие това, без да има никакъв писмен документ. Очевидно за всеки клуб е добре да има свой представител в ръководството на БФС, на когото арбитражът при нужда да прави услуги. Нищо че това става с цената на погазване на правилници и наредби.

Адв. Петър Величков


Източник: в. "7 дни спорт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: