Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Треньорски ужас в "А" група! Забравиха ли Борис Николов в Пирин?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:05 / 22.11.2010Коментари (0)340
© Blagoevgrad24.bg
Навремето за по-глупавите като мен, които не можеха да го докарат до образцовите техникуми, бяха създали междинно звено - СПТУ. Затова му викаха Сульо и Пульо Тръгнали на Училище. Е, в образованието това нещо умря, за да възкръсне във футбола. Днес "А" групата е заприличала на ужасяващо треньорско СПТУ, което е истинското, главното и основното обяснение за ниското й ниво. Не корупцията, не черното тото, а пренебрежителното отношение към треньорите е голямото престъпление на олигарсите спрямо най-популярната игра. Присъствието на хората на пейката е толкова неглижирано, че в скоро време някой бос ще върже там куцо магаре.
Та днес в елита ни само един треньор - Емил Велев, знае как се става шампион. И е бял кахър, че стана в сезон, в който целият сектор "Б" се тресеше от "Кокал, махай се"
Още един пък е печелил нещо - през пролетта Илиан Илиев стигна до Купата на България с Берое. След тях двамата най-титулуван от актуалните наставници е Ясен Петров с една калъфка от финал срещу ЦСКА и Любо Пенев с половин сребърен медал. В нито един друг шампионат по света няма такъв треньорски "елит", в който 90 процента от треньорите НИКОГА не са вкарвали отбор в тройката! Нещо повече - половината от наставниците НЯМАТ цял сезон в "А" група зад гърба си! И трето - трима от тях (Селимински, Симонович и Радуканов), въобще нямат тапия за елитни треньори! Скандално е, унизително е за цялата гилдия специалист като бившия национален селекционер Боре Ангелов да е просто параван на някой си Селимински!
Всъщност най-скандалното е, че като отвориш сайта на БФС, разбираш, че единствената унищожена комисия от режима на Борислав Михайлов е... треньорската. Има за агенти, за медии, за женски футбол, за какво ли не, но няма треньорска! Е, като БФС така кардинално е разрешил проблема, какво да искаме от шефовете на клубове? Щом хората на Боби не смятат за нужно да има треньори у нас, защо утре на пейката да не се курдиса и президентът Х? Някой някъде миналата година създаде треньорски синдикат. Къде го това нещо? И какво прави по въпроса? Извинявайте, ама синдикатът на проститутките функционира по-добре
Събраха се и решиха жениците, че свирка под 5 лева няма. А родните треньори непрекъснато ги клатят безплатно. Но за сметка на това - болезнено. Треньор №1 на хилядолетието в България - Димитър Пенев, е безработен. Такъв е и колегата му с най-големите европейски успехи у нас - Паро Никодимов. Наставник №1 в историята на Търново Георги Василев гледа сина си. Този на Ловеч - Ферарио Спасов - гледа деца. Стефан Грозданов пък гледа телевизия. Пламен Марков, последният селекционер, извел отбора на голямо първенство, стана политик от зор-заман. Специалист №1 на Благоевградско за всички времена Борис Николов - забравен. В същото време треньор на Пирин е Костадин Ангелов. Нищо лично към човека, но до момента неговият единствен плюс е, че някога Сашо Диков го снима на лаптопа. И му роди легенда. Някога
Христо Стоичков каза на Бисер Иванов, че е легенда защото за 6 месеца от "В" група е стигнал до националния отбор. Днес в "А" група е така при треньорите - легенда до легенда. Сервитьори, бодигардове, преводачи, земеделци, месари, винопроизводители, такъв е в огромната си част произходът на настоящата ни треньорска каста в "А" група. Как футболът ни да е някой, когато треньорите му са господин никой. Извинявайте, ама ако отворите Уикипедия, ще видите, че за 80 процента от "специалистите" в "А" група там няма нищо! И когато събереш толкова "нищо", се получава едно голямо нищо. Нещо като това, което гледаме по терените ни в 90 процента от мачовете.



Източник: sportline.bg






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: