Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
В „Пирин” много рядко е спокойно
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:35 / 04.01.2010Коментари (0)146
©
В Благоевград във футболно отношение много рядко е напълно спокойно. Свикнали сме в тима винаги да бъдат решавани проблеми, да бъдат потушавани конфликти и ред подобни неща. В същото време „зелените" от време на време успяват да изненадат футболната общественост у нас с някой запомнящ се мач.

Така беше пролетта тази година, когато тимът стигна финал за купата на страната. Есенният полусезон на новото първенство за Пирин отново премина под знака на скандали, като това не попречи на футболистите да избухнат наняколко пъти. Косовският специалист Наджи Шенсой започна първенството начело на отбора, но издържа само в една трета от мачовете от програмата. Той си тръгна след 10-ия кръг, но за това след малко...

В началото на новата футболна година в Пирин трябваше да решават въпрос, свързан с отстраняването на четирима от титулярите. Марио Метушев, капитанът Димитър Коемджиев, вратарят Николай Чавдаров и Борислав Хазуров бяха натирени да тренират индивидуално на клубната база в Рилци.

Те пък претендираха за неполучени трудови възнаграждения и в крайна сметка правото се оказа на тяхна страна. Всички успяха да разтрогнат по вина на клуба и заиграха в нови отбори, а за Пирин това се оказа пагубно. Пагубно, защото именно Борислав Хазуров с екипа на мездренския Локомотив развинти благоевградчани, а пък този двубой доведе до катаклизмите в тима.

Шефовете на Пирин взеха решение да се разделят с помощник-треньора Добри Митов, докато Шенсой бе в Турция. Митов, за който всички знаят, че не близва алкохол, бе обвинен в пиянски изцепки. Това вбеси Шенсой и той отказа да продължи работата си на стадион „Христо Ботев".

След мача с Локомотив бяха отпратени и двамата директори - изпълнителният Малин Халачев и спортно-техническият Росен Кацимерски. Промените в щаба бяха за трети път в последните две години, като любопитното е, че те се случваха винаги след мачове с Локомотив (Мз).

Така в края на октомври на треньорският пост застана отново Васил Петров. Всички очакваха Пирин да полети надолу, а и следващият съперник бе доста сериозен - Черно море. Евентуална загуба щеше да засили пропадането, но в точния момент „орлетата" отново показаха, че никой не бива да ги пренебрегва - 1:0.

Нещо подобно се случи и в първите два кръга, когато първият домакински мач бе загубен от Миньор с 0:1, а кръг по-късно Литекс бе победен на собствения му стадион със същият резултат. Васил Петров бе временен вариант за старши-треньор на отбора и това бе повече от ясно. Той отстъпи мястото си на доказан специалист като Стефан Грозданов.

Бившият наставник на Левски и Локомотив (Сф) се бе отдал на почивка, когато дойде офертата на Николай Галчев и компания. Позициите в турнира за Купата на България бяха загубени след поражение в Сливен с 0:1. Въпреки това обаче в шампионата Пирин направи силен финален спринт.

Това му гарантира 9-ото място в есенното класиране - с равни точки с Черно море и предимство заради прекия двубой. Като стана дума за запомнящи се мачове, не може да не отбележим, че Пирин бе първият отбор, който спря победния ход на ЦСКА в началото на шампионата -0:0 на стадион „Осогово" в Кюстендил.

Това може би е единственият отбор в елита, който взе четири точки от двубоите с първият и вторият. В момента част от футболистите на Пирин са пред преминаване в други отбори. Да намерят пълноценни заместници е може би най- важната задача пред всички акционери в клуба.

Борис Галчев е пред трансфер в ЦСКА, Данел Пеев също се брои за напуснал, Тодор Паланков има оферта от Красимир Балъков за Черноморец. За нови футболисти първо ще бъде насочен поглед към прословутата благоевградска школа. Новият треньор Стефан Грозданов сам обеща, че ще работи с талантите от интерната.

В Пирин трябва да внимават, тъй като не се знае докъде може да доведе едно отслабване на отбора. Авансът пред първия под чертата на изпадащите - Спортист (Своге), е 11 точки, което към този момент носи необходимото спокойствие. Проблемът, върху който ще работи Грозданов, е ниската резултатност.

Пирин отбеляза само 14 гола в 15 мача. Но пък задължително трябва да отбележим, че пропуснатите попадения са 13, което означава че във фаза "отбрана" нещата са наред.

Пирин игра мачовете си като домакин извън Благоевград през есента. Ремонтът на собствения им стадион е към края си и феновете очакват "орлетата" да се приберат в гнездото си. Какво ще се случи през пролетта не може да гадаем, но едно ясно - предстои интересен пролетен полусезон, в който котелът "Пирин" ще продължи да клокочи.

 

Източник: topsport






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: