Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
100 работници изтърбушиха ресторантите, механата и сладкарницата на “Ален мак"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:34 / 03.11.2010Коментари (0)236
Над 100 работници, организирани в 10 бригади, влязоха вчера в ресторанта, сладкарницата, механата и зимната градина на най-големия хотелски комплекс в Благоевград "Ален мак" и поставиха началото на проекта за 2 500 000 евро, който ще превърне комплекса в туристическа перла на Югозапада. Собственикът Методи Калъмбов бе под пара и лично наблюдаваше започналите ремонтни и строителни дейности. Вчера бяха изтърбушени изцяло зимната градина, която ще се превърне в уникален за града ресторант с азиатска кухня и ще предлага всякакви видове риба.

Интериорът му е дело на софийска архитектурна къща, която работи с най-добрите проектанти в Европа. Основният ресторант на комплекса ще блесне в бяло, черно и актуални за дизайнерската мода цветове. До тухла съборихме стените в основния ресторант, свален е таванът, махнат е и подът, сякаш бомба е паднала вътре, коментира Калъмбов, гледайки как работниците рушат всичко. Проектът на дизайнерите е сладкарницата да бъде елегантен бар за делови срещи с изискана атмосфера и няколко вида музика, съгласно предпочитанията на клиентите. Ще бъдат обособени кътове и сепарета. Механата, която доскоро бе отдадена под наем, също бе разбита до камък. Интериорът й ще бъде балкански, разделен на сепарета със специфика за всяка страна от полуострова, кухнята, музиката и униформите на обслужващия персонал ще бъдат съобразени с балканската култура.

За перфектното изпълнение на проектите Калъмбов е наел мениджърски екип от София начело с Димитър Котоманов. Мениджър по храненето е Иван Димитров. Двамата са работили в хотелите на съсобственика на "Петрол" и собственик на ПФК "Черноморец" на Митко Събев, шефа на "Лукойл" Валентин Златев и шефката на "Инвестбанк" Петя Славова. Калъмбов обясни, че е наел толкова много работници, за да може да посрещне в обновения комплекс всички желаещи да празнуват коледните и новогодишни празници в него. Пусковият срок е 21-25 декември. Усилени ремонти вървят и в хотел "Рилец" над Рилския манастир. "Ален мак" обаче е приоритет, "Рилец" ще бъде пуснат за великденските празници догодина, заключи М. Калъмбов.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: