Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
11 съседи дадоха на прокурор благоевградчанката Маргарита Терзиева
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:02 / 30.07.2011Коментари (0)474
Районна прокуратура разследва благоевградчанката Маргарита Терзиева след жалба на съседи, които я обвиняват в документна измама. 11 съседи са сигнализирали прокуратурата с твърдението, че Терзиева се облагодетелства с по 250 лв. месечно наем чрез документно престъпление, в което е завлякла благоевградския нотариус Качорева, съпруга на държавния обвинител в благоевградската прокуратура Георги Качорев, и община Благоевград.

Ето какво разказаха съседите Стоян Клямбов, Георги Андонов, Виктор Андонов, Борис Стоянов и Мариана Иванова:

През октомври миналата година главният архитект на община Благоевград Виолета Спасова издава разрешително на "Транс телеком" АД за строеж на микробазова станция за безжичен интернет на покрива на жилищна кооперация "Пирин" в кв. 97, 5-и микрорайон по плана на Благоевград. За разрешителното обаче не сме уведомени съсобствениците на етажната собственост, един от които е самата община Благоевград с обект "Млечна кухня".

Маргарита Терзиева, която по-късно сключва договор с фирмата, чрез който по банков път й се превеждат по 250 лв. всеки месец, се представила пред главния архитект за домоуправител на жилищната кооперация. Това станало с фалшив протокол от общо събрание на живущите в сградата, каквото никога не е имало - последно сме се събирали през 1982 г., но не сме определяли домоуправител. Във въпросния протокол Терзиева се подписала саморъчно срещу имената на всички ни.

В рамките на три дни от издаването на разрешителното фирмата построи антената на покрива ни, ние веднага подадохме сигнал до Районна прокуратура, че съоръжението е изградено без съгласието на нито един от живущите и с редица измами. Образува се следствено дело.

В хода на разследването стана ясно, че Маргарита Терзиева е направила фалшив списък, в който фигурират 17 подписа на съседи, нотариално заверени от нотариус Качорева. Във въпросния фалшив документ влизат имената на квартирантите Данинка Томова от Сандански и Преслав Ролински от Берковица, които нямат собственост в кооперацията, а в същото време дават съгласието си за строеж на съоръжението. Освен това в списъка има две лица с дублиращи се имена, а самата община Благоевград не е участвала в т.нар. "общо събрание". Ако пък изобщо е съгласна за строежа, тя трябва с нотариално заверен писмен договор да даде съгласието си тази фирма да строи антената - това също не е направено!

Питаме се как нотариус Качорева е заверила подписите, без фигуриращите в списъка да се явят пред нея. По време на следственото дело с водещ дознател Атанас Стойчев беше направена графологична експертиза на подписите. Една от подробностите, които изследването доказа, беше, че подписът на фигуриращия в списъка игумен от Троянския манастир Васил Здравков, който няма нищо общо с Благоевград, е фалшив и не е положен от него. По време на следствието беше доказано и че съсобствениците не сме били изрично уведомени, че се сключва договор за наем.

Районна прокуратура, в лицето на държавния обвинител Людмила Кехайова, обаче отказа да образува наказателно дело. Атакувахме отказа й пред Окръжна прокуратура - Благоевград. Там прокурор Райна Гундева изрази съмнения, отмени постановлението на колежката си и върна делото на Районна прокуратура, където сега наново започва всичко. За случая сигнализирахме кмета Костадин Паскалев, след редица наши възражения и искания общината разпореди договорът между фирмата и Маргарита Терзиева да бъде прекратен. РДНСК пък издаде заповед за премахване на съоръжението, разказаха измамените съседи.

Към днешна дата папката с делото е върната в Районна прокуратура - Благоевград, където на фона на всички документи, доказващи измамите на Маргарита Терзиева, държавното обвинение ще трябва да реши има ли престъпление, или не. Въпросната дама е стара познайница на правораздавателните органи - тя има редица дела в Районния съд, заведени от други ужилени хора и финансови институции, отпуснали й пари назаем.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: