Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
16 експерти застават пред съда по делото срещу бащата на насилвания Сашко
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:25 / 18.04.2011Коментари (0)149
©
В Окръжен съд-Благоевград започва първото съдебно заседание по делото с висок обществен интерес срещу Костадин Тасев от Сандански, обвинен, че е насилвал зверски собственото си дете. Преди близо година малкият Сашко бе приет за пореден път по спешност в болница, а баща му в ареста по подозрение, че го е малтретирал сексуално.Делото обещава да бъде тежко, скандално, противоречиво, предаде от Благоевград нашият репортер Миролюба Бенатова.   

На състава, председателстван от един от най-опитните наказателни съдии бившият шеф на окръжния съд Красимир Аршинков се пада задачата да разреши сложния медицински и правен казус - какво се е случило в дома на Тасев на 15 февруари 2010 г.

Според обвинителния акт, на този ден бащата Костадин е проникнал с пръст в ануса на сина си. Това е разкъсало в дълбочина стената на дебелото черво и пикочния мехур. Станалото е довело до постоянно общо разстройство на здравето и опасност за живота на детето.

Сашко няма как да обясни какво е правил баща му с него в онези дни. Показания за това дават психолози от МВР, лекари, които са имали досег с детето, както и майката Христина Николакиева, израсла по домове за сираци, с лека умствена изостаналост

На 20-ия ден след раждането започва дългото обикаляне на бебето по болници. С висока температура, диария и кръв в изпражненията, то първо е прието в санданската болница и прехвърлено в клиника по детска гастроентерология в София. Изписано е на 9 ноември и три дни по-късно отново е на лечение в инфекциозна болница. Така от 20-ия си ден до 2-годишна възраст

Сашко е лежал над 15 пъти в различни болници в Сандански, Благоевград и София, където е престоял 150 дни. Първата медицинска експертиза тогава твърди, че разкъсванията на правото черво и пикочния мехур са резултат от твърд тъп предмет, какъвто може да бъде и мъжкият полов член в ерекция.

Петорната експертиза е категорична, че няма травматични увреждания а се касае за болестно състояние предвид това, че детето е много често с едни и същи симптоми в болници.Рекордната 11-орна експертиза пък дава точно обратното заключение.

Сашко не е болен, а разкъсванията са от тесен и продълговат предмет, каквито могат да са накрайник на клизма, човешки пръст и др. Изследванията на дамски тоалетен душ, чрез който е имало съмнения, че е прониквано в детето, обаче не установяват следи от ДНК на Сашко.

Съдебно-психиатрична експертиза на Костадин установила, че той боледува от психично заболяване.

Имал смесено личностно разстройство с черти на емоционално нестабилна личност - импулсивен тип и дисоциално личностно разстройство. Бил интровертен, прикрит и дистантен, склонен да реагира с агресия. Разбирал значението на постъпките си и можел да дава достоверни обяснения за тях. Осъждан е три пъти за бягство през граница и кражби, като за два от случаите е реабилитиран.

Не искам интервю, обиден съм ви. Не са ме допускали да видя детето, заяви преди заседанието Тасев.

Шестнайсет експерти трябва да застанат пред съда, за да изкажат различните си тези за нараняванията на малкия Александър. Съдът е категоричен, че вещите лица трябва да са в зала по едно и също време, за да могат да изложат тезата си едновременно.

Очаква се над 50 свидетели и вещи лица да бъдат разпитани по започващото дело, а писмените доказателства от близо 500 страници са събрани в пет тома.

Източник: btv






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: