Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
20 ученици станаха общински съветници на Благоевград за един ден
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:32 / 19.11.2012Коментари (0)159
В Деня на отворени врати на Общински съвет -Благоевград, който се организира за първи път, 20 ученици от Езиковата и Природо-математическата гимназии, влязоха в ролята на общински съветници. Инициативата се проведе по повод една година от встъпването в длъжност председател на ОбС- Благоевград на Даниела Савеклиева. Тя ги запозна с цялостната работа на текущия съвет, действащите наредби за обществения ред, за бездомните животни и други.Най-голям интерес предизвика наредбата, която регламентира вечерния час и глобите, които се поставят при неговото нарушаване.

Единадесетокласничката от ЕГ Мария Качакова стана парламентарен шеф на областния град на Пиринско за един ден. Тя пое задълженията на Даниела Савеклиева и проведе сесия с учениците - общински съветници. Председателката на ОбС за един ден, разпредели колегите си в четири групи, които обсъдиха предложения за гласуване на сесията. След обсъждания, продължили около половин час, младите общински съветници се оказа, че са приготвили 12 предложения, които подложиха на обсъждане и гласуване на проведеното малко по-късно заседание в зала "22 септември", където работят общинските съветници на Благоевград.

Повече от два часа продължиха дебатите на общинските съветници за едни ден по дневния ред.Увлечени от работата и провокирани от темите, които сами предложиха за дискусия, учениците влязоха в сериозни спорове по някои от точките в дневния ред. Най- дискутирани бяха предложенията за създаване на рампа за скейтбордисти, на парк със спортни съоръжения, осигуряването на безплатен достъп на училищата до обществени сгради като театъра и зала "Яворов" за провеждането на патронни празници.  В крайна сметка те приеха осем от предложенията и единодушно одобриха Денят на отворените врати да стане традиционен.

"Впечатлена съм от работата ви, от сериозния начин, по който подходихте към днешната импровизирана сесия, вие сте готови да поемете щафетата и да заемете след време местата на общински съветници", обърна се към учениците на края на срещата ОбС председателят Даниела Савеклиева. Тя им пожела да не спират да бъдат така дейни и да следват мечтите си.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Местни избори 2023 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: