Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
23 см обиколка на полов член по делото “Сашко"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:20 / 04.05.2011Коментари (0)560
©
Насилван ли е 2-годишният Сашко от баща си? Ако да, то с полов член, дълъг пръст или друг твърд предмет е станало проникването в ануса на детето? Не страда ли пък от някакво нелекувано и недиагностицирано заболяване?

Това бяха основните въпроси, които трябваше да намерят категоричен отговор в залата на Благоевградския окръжен съд по време на делото срещу бащата Костадин Тасев от Сандански.

Прокуратурата е категорична, че той е опитал да насили сина си с полов член, но не успял. След това е проникнал с пръст в ануса и е разкъсал пикочния мехур и дебелото черво.

До късно в понеделник 20-ина водещи медици над 10 часа вадеха научни аргументи в защита на прокурорското становище или срещу него.

"Хайде сега преведете всичко казано на достъпен език", непрекъснато призоваваше вещите лица председателят на съда Красимир Аршинков.

Десетки снимки на аналната област на малкия Сашко бяха старателно разглеждани и коментирани. Сравняваха ги с фотоси, схеми и чертежи от учебници и научни разработки и накрая така и не бе постигнато единомислие между всички професори и доценти какво се е случило на момченцето.

Съдебният състав трябваше да се запознае с доста медицински термини, защото определящи за изхода на делото ще са най-вече лекарските заключения поради невъзможност на пострадалото дете да разкаже какво се е случило. "Хайде сега да си поговорим обстойно за аналния секс", призова прокурорът по делото Елка Атанасова.

"Такова нараняване и разкъсване на пикочния мехур може да стане само с проникване с твърд предмет през ануса. Категорично обаче не може да е човешки пръст, защото той се огъва. Предметът трябва да е с остър връх, примерно с такава химикалка", обясни д-р Димитър Момчилов, детски уролог в "Пирогов", и вдигна високо металния си химикал.

"Ако искам, мога да държа изправен пръста си и да не го свивам. Защо да не може с пръст", веднага репликира прокурорката и показа нагледно.

Съдейки по нараняванията около ануса на детето, докторът предположи, че е правен опит за анален секс. 70% от населението практикувало такъв. Опитът със Сашко обаче бил неуспешен, защото "главата на члена е по-широка от аналния пръстен и е предизвикала разкъсванията", обясни д-р Момчилов.

Според доц. Мария Грозева с полов орган пикочен мехур не може да бъде разкъсан. "Ако ставаше така, много жени щяха да бъдат със скъсани мехури. Това е еластична тъкан", аргументира се съдебната лекарка.

Тя поиска поправка в експертизата за измерване половия член на бащата Тасев. Заради банална техническа грешка обиколката му вместо 12-13 см била доста увеличена - до 22-23 см, което било непознато досега в научната литература. Доц. Грозева обясни, че размерите на члена на бащата са взети не в еректирало състояние, а в нормално. След това били умножени по коефициент, описан в медицинската литература, за да се стигне до предполагаемите дължина и дебелина при възбуда.

"Половият член съответства на ръста на индивида. Тасев е висок и е с по-дълъг. Абсурдно е и да е проникнал с пръст. Разкъсванията са на дълбочина над 12 см. И най-дългият пръст не може да стигне дотам. За мен това дете е болно, а не насилвано", допълни доц. Грозева.

"Не знам колко члена е видяла доц. Грозева, но аз съм видял много. Има с тясна глава и широка основа и обратно. Има и ниски мъже с големи членове", контрира д-р Момчилов.

След дълъг медицински спор лекарите така и не стигнаха до единно становище, заради което няколко пъти съдия Аршинков директно ги попита защо са учили по едни и същи учебници, а са на коренно противоположни позиции.

Накрая обачелекарите бяха единодушни и успокоиха, че независимо от страданията малкият Сашко няма да има спомен от случилото му се след години. Детето е на много крехка възраст и ако попадне в подходяща среда при по-нататъшното отглеждане, в съзнанието му няма да остане никакъв спомен и ще се развива напълно нормално.

Източник: в. "24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: