Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
25 фирми искат да ремонтират социалната инфраструктура на общината
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:15 / 06.04.2010Коментари (0)671
©
Днес започна работа комисията за разглеждане, оценка и класиране на постъпилите оферти в процедурата за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: «Ремонт, реконструкция и модернизация на съществуващата социална инфраструктура на територията на Община Благоевград». Оферти за участие в откритата процедура в определения срок - 16.00 часа на 01.04.2010 г. депозираха следните фирми:

- "Астрой" ЕООД

- "Дичом Къмпани" ЕООД

-  СД "Растер Юг"

-  ЕТ"Парамона" - Валери Димитров

-  Държавно предприятие "Строителство и възстановяване"

-  ЕТ"Маргарита - П"

-  Стройкомерс ЕООД

- "Седстрой" ЕООД

- "ГБС- Благоевград" АД

- "Инерт - Бетон Транспортстрой"

- "Галчев Инжинеринг Груп" АД

- "Технострой груп"

- "Диел Трейд" ЕООД

- "Енемона" АД

- "Консорциум Мономит" ДЗД

- "Строй груп" ООД

- "Стил комплекс" ООД

- Понсстройинженеринг ЕАД

- СП Консулт ЕООД

- "Алекс Строй" ООД

- "Трейс - София" ЕАД

-  СД"Етиком- Наков и сие"

-  "Диана- 7" ООД

-  Козирог 95 ЕООД

-  "Агромах" ЕООД

След като разгледа офертите на 25 - мата кандидати съгласно обявените в конкурсната документация на обществената поръчка критерии по допустимост, комисията ще отвори ценовите оферти на допуснатите фирми по реда на подаването им. Офертите ще бъдат оценявани по два показателя - предложена цена - 70 % и срок на изпълнение и гаранционен срок - 30 %.  Конкурсната комисия с председател Костадин Шумантов - директор на дирекция „Финансово - стопански дейности и Управление на собствеността" и членове: - Мария Стойнева - старши юристконсулт, инж. Камелия Вълкова - началник отдел «Инвестиционна дейност», инж. Ромео Шатев - външен експерт, председател на Управителния съвет на Търговско промишлена палата - Благоевград, и общинските съветници Васил Миладинов и Божидар Спасов ще представи протокол и решение за определяне на участник, спечелил конкурса за одобрение на Кмета на община Благоевград в срок до 30.04.2010 година.

Договорът за реализация на проект «Ремонт, реконструкция и модернизация на съществуващата социална инфраструктура на територията на Община Благоевград» бе подписан на 22 май 2009 г. , срокът за изпълнението му е 20 месеца. Проектът е по Оперативна програма „Регионално развитие", схема за безвъзмездна финансова помощ «Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали», компонент 2, «Социална инфраструктура». Общата стойност на строително-ремонтните дейности, които ще бъдат възложени не може да надвишава е 2 858 787 лв. без ДДС.

Най-голяма част от безвъзмездната помощ ще бъде използвана за превръщането на сградата на закритото 10-то основно училище във филиал на Дома за стари хора в с. Падеж, в който след реконструкцията ще бъдат настанени 87 възрастни благоевградчани. Обект на конкурса са подмяна на инсталации (Парно, ВиК, Ел) и газифициране на сградата; Обособяване на медицински център; Приспособления за инвалиди - асансьор за инвалиди обслужващ всички нива, рампи за достъп, оборудване бани, асансьор за излаз на тераса и др.; Благоустрояване на вътрешното пространство съобразно конкретните потребности (дневни помещения, кътове за отдих, стаи за настаняване и т.н); Ремонт фасади (изолация, мин.мазилка, дограма); Монтаж на дървен покрив върху съществуващия плосък, отвеждане на отточни води; Изпълнение на предписаните мерки за енергийна ефективност; Благоустрояване околно пространство (стълба, рампи, ограда).

Домът за стари хора с. Падеш ще се превърне в отделение за дементно болни. Ще бъде извършен основен ремонт на покрива (подмяна на олуци и водосточни тръби); Изпълнение на предписаните мерки за енергийна ефективност (хидроизолация на част от покрива, смяна на дограма, изолация на стени и под); Ремонт на водопроводна инсталация (смяна с полипропиленови тръби) и почистване на хоризонталната канализация; Ремонт на ел. инсталация (ремонт на ел.табла, всички инсталации се изпълняват по схема TN-S, изграждане на нова мълниезащитна инсталация, подмяна на осветителни тела и ); Монтаж на асансьор; За подобряване на битовите условия на обитателите на социалния дом е предвидено да се извършат козметични ремонти на помещенията, състоящи се в подмяна на настилките, монтиране на гипсокартон, боядисване на стени и тавани, подмяна на фаянс, смяна на санитария и арматура, подмяна на врати.

За Дневен център «Зорница» за възрастни с умствени увреждания са предвидени ремонт на част от покрива (подмяна на олуци и водосточни тръби); изпълнение на предписаните мерки за енергийна ефективност (хидроизолация на част от покрива, смяна на дограма, изолация на стени); Ремонт на водопроводна инсталация (смяна с полипропиленови тръби) и почистване на хоризонталната канализация; ремонт на ел. инсталация (ремонт на ел.табла, всички инсталации се изпълняват по схема TN-S, изграждане на нова мълниезащитна инсталация, подмяна на осветителни тела и др. ). За подобряване на условията за живот на обитателите на социалния дом е предвидено да се извършат редица ремонти, състоящи се в подмяна на настилките, монтиране на гипсокартон, боядисване на стени и тавани, подмяна на фаянс, смяна на санитария и арматура, подмяна на врати.

В Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зорница" ще бъдат ремонтирани част от покрива (подмяна на олуци и водосточни тръби); Изпълнение на предписаните мерки за енергийна ефективност (хидроизолация на част от покрива, смяна на дограма, изолация на стени); Ремонт на водопроводна инсталация (смяна с полипропиленови тръби) и почистване на хоризонталната канализация; Ремонт на ел. инсталация (ремонт на ел.табла, всички инсталации се изпълняват по схема TN-S, изграждане на нова мълниезащитна инсталация, подмяна на осветителни тела и др. ); За подобряване на условията за живот на обитателите на социалния дом е предвидено да се извършат редица ремонти, състоящи се в подмяна на настилките, монтиране на гипсокартон, боядисване на стени и тавани, подмяна на фаянс, смяна на санитария и арматура, подмяна на врати.

В Центъра за работа с деца на улицата и приют за безнадзорни деца ще бъдат извършени дренаж на сградата и отстраняване на течове; Основен ремонт на покрива; Ремонт на ел. инсталация (ремонт на ел.табла, всички инсталации се изпълняват по схема TN-S, изграждане на нова мълниезащитна инсталация, подмяна на осветителни тела и ); Изпълнение на предписаните мерки за енергийна ефективност (хидроизолация на част от покрива, смяна на дограма, изолация на стени и под); Ремонт на двете странични фасади; Ремонт на водопроводна инсталация (смяна с полипропиленови тръби). За подобряване на условията за живот на обитателите на социалния дом е предвидено да се извършат козметични ремонти на помещенията, състоящи се в подмяна на настилките, монтиране на гипсокартон, боядисване на стени и тавани, подмяна на фаянс, смяна на санитария и арматура, подмяна на врати.

Ремонт на ел. инсталация (ремонт на ел.табла, изграждане на нова мълниезащитна инсталация, подмяна на осветителни тела).

Това е третият проект по Оперативна програма „Регионално развитие", спечелен от община Благоевград. Изпълнението на дейностите по първия - рехабилитация на 11 км от общинската пътна мрежа - отсечките до с. Церово и с. Марулево, на стойност 4.5 млн. лв. приключи в края на 2008 година. В момента се изпълнява проект „Основен ремонт на Общински Младежки дом и реконструкция на съществуващата дренажна система" на обща стойност 1 176 000 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: