Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
35 сигнала и по-висока активност белязаха изборния ден в Пиринско
Автор: Ливия Кукова 21:58 / 27.10.2024Коментари (0)288
© Областна администрация
В 20:18 часа изборният ден е приключил навсякъде в Първи МИР – Благоевград. Това съобщи на брифинг председателят на РИК, адв. Мартин Бусаров. По неговите думи всички секции са затворени и е преминато към установяване на резултатите.

"Очакваме в късните часове на вечерта и началото на нощта комисиите да започнат да пристигат тук, в пункта на РИК, за да предадат своите протоколи с резултатите. В края на изборния ден активността е 40.67%, или 128 727 души, което е значително повече в сравнение с предходните избори,“ каза той.

Адв. Бусаров добави, че Областна администрация – Благоевград е осигурила отлична организация.

"Съвместно с Областна администрация сме създали пункт в зала "22-ри септември“, където ще приемаме комисиите. Създадени са всякакви хигиенни и битови условия, като членовете ще изчакват на столове. Надявам се да няма много грешки в протоколите и да приключим обработката бързо,“ добави адв. Бусаров.

В рамките на изборния ден в РИК - Благоевград са постъпили 35 жалби и сигнали, от които само 2 са за купуване на гласове и неправилна работа с избирателен списък. Тези сигнали са предадени по компетентност на МВР.

"Останалите жалби са разгледани и оставени за сведение. По някои от тях сме се произнесли с решения в хипотезата на отхвърляне, тъй като не събрахме необходимия брой гласове при гласуване, за да вземем решение. Сигнали за купуване на гласове има в община Гърмен,“ уточни адв. Бусаров.

Той поясни, че заради многото смени на членове на СИК, изборната нощ ще бъде трудна.

"Не само, че очаквам трудна изборна нощ, но станахме свидетели и на тежка изборна сутрин, която продължи до около 12:00 часа. След това нещата се нормализираха, и в почти всички секции бяха попълнени липсващите членове. Сега ще видим какво ще покажат резултатите,“ допълни той.

В изборния ден са възникнали проблеми с 10 машини за гласуване, които са били спрени.

"Общо получихме около 40 сигнала за проблеми с машините. Основният проблем беше, че не отпечатваха бюлетина – излизаха или празни разписки, или малки, съдържащи само кеш кода на устройствата,“ обясни председателят на РИК.

Областният управител Георги Динев също изрази своето мнение:

"Когато сме подготвени, няма трудност, която да ни спре. Искам да благодаря на екипа на Областна администрация и на РИК, които за пореден път се справиха отлично с поредните избори. Сигурен съм, че ще се справят и през следващите часове. Организацията е на ниво, и към момента се справихме перфектно с всичко. Радостно е, че активността е с около 18 хиляди души по-висока. Може би информационната кампания, която проведохме през последните месеци, е достигнала до повече хора и те са излезли да упражнят правото си на глас."

Още по темата: общо новини по темата: 738
28.10.2024 »
27.10.2024 »
27.10.2024 »
27.10.2024 »
27.10.2024 »
27.10.2024 »
предишна страница [ 1/123 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: