Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
5 дена решетки за съсобственика на “Агромах", псувал полицаи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:45 / 11.11.2010Коментари (0)329
© Blagoevgrad24.bg
5 денонощия в ареста ще лежи съсобственикът на "Агромах" Методи Бачев, който бе заловен в събота срещу неделя да шофира аудито си в пешеходната зона в Благоевград в нетрезво състояние, това постанови вчера районен съдия Георги Янев. Бачев бе признат за виновен за това, че се държал грубо и арогантно с пристигналите на място 12 патрулиращи полицаи.

37-годишният бизнесмен М. Бачев бе засечен от полицейски автопатрул на 7 ноември около 4.20 часа да се движи с джипа си "Ауди Q7" по ул. "Тодор Александров" в пешеходната зона в центъра на Благоевград. Униформените поискали документите на шофьора за проверка, но вместо това М. Бачев започнал да ги псува. Бизнесменът отказал да даде и разпоредената алкохолна проба. На мястото пристигат още 2 патрулки.

Вчера пред благоевградския районен съдия Г. Янев бяха разпитани 12-те ченгета, присъствали на скандала във въпросната нощ. Ето какво разказа полицаят Ивайло Иванов, слязъл да провери документите на Бачев:

В 4.10 часа патрулирахме по ул. "Тодор Александров". Забелязахме автомобил "Ауди Q7", движещ се по пешеходните плочки. Спряхме водача, който идваше от ГУМ, непосредствено до Съдебната палата. Когато му потърсих документите, М. Бачев започна да вика: "Много сте надъхани, на велики ли ми се правите, не знаете с кой си имате работа и с кой сте се забъркали". Когато поисках да даде алкохолна проба, Бачев излезе от автомобила и започна да сипе отново ругатни: "Ей, нещастници, вие ли ще ми кажете къде да се движа, курчовци такива". Отлепи магнитната антена на патрулния автомобил и после я удари в капака на колата, като ме напсува: "На тебе ще ти е... майката".

От химическия анализ на дадената кръвна проба се установи наличие на 1.51 промила алкохол в кръвта. Може да съм говорил малко по-грубо, но когато ние даваме разпореждане за представяне на документи, не се молим.

Думите му бяха подкрепени вчера и от останалите полицаи Проданов, Петков, Ив. Гълъбов, Велков, Димитров, К. Бонев, дошли да свидетелстват. Според техните показания Бачев заплашвал колегата им Ив. Иванов и тях с думите: "Ще платя и пак ще ви вчерня живота, какви сте вие".

Изправеният на подсъдимата скамейка М. Бачев дойде в съда без адвокат. Тъй като защитникът му Иван Михайлов бе призован като свидетел, бизнесменът предпочете да се защитава сам. Ето какво заяви той:

Бях с компания в "Синята къща". Когато си тръгнахме, минахме по пешеходната зона. Една жена ми махна и спрях. През ума ми мина, че ще ми направи забележка. Най-учтиво я изслушах. Преди отново да потегля, с мен се изравни полицейски микробус. Полицаят Иванов много дискретно се наведе към мен и каза, че можем да уредим нещата по лесния начин. Когато го попитах какъв е той, полицаят се уплаши и започна да ми дава разпореждания. Дадох документите, но отказах алкохолна проба. Може да съм повишил тон, но не съм проявил агресия и неприлично поведение. В един момент се стресирах, защото дойдоха няколко партула, а при такова нарушение не е нормално да се активизира такъв потенциал. Полицаят Иванов каза, че ако свали униформата, ще ме скърши, а аз му отвърнах, че няма начин. За целия си съзнателен живот не съм употребявал думата к*рчовци, тя не е в моя речник. Моля съдът да ме оправдае, защото има несъответствие в показанията на полицаите. Накърниха ми достойнството и създадоха дискомфорт в живота ми. Невинен съм.

В подкрепа на показанията на бизнесмена бяха разпитани служителите в неговата фирма Петър Александров, Анна Чимева, Марио Чаушки и адвокат Иван Михайлов, обслужващ интересите на фирма "Агромах".

След продължило 3 часа съдебно заседание в 17.00 часа М. Бачев бе отведен от полицейски инспектор Ромео Харалампиев в ареста.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: