Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
5-има купонджии в "Джулиани": Гардове на "Абадон" ни окървавиха с палки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:35 / 02.08.2011Коментари (0)398
Охранителите на парти център "Джулиани" в Благоевград, представители на фирма "Абадон", ни пребиха жестоко, като дори използваха палки, а полицията задържа нас. Това заявиха пред "Струма" часове след като излязоха от полицейската клетка на благоевградския арест дупничаните Кънчо Маноилов, Кирил Искренов, Явор Станимиров и братята Владимир и Кирил Сотирови. В събота срещу неделя през нощта те бяха задържани след сбиване в популярната дискотека.

Младите мъже, които са на възраст от 30 до 32 години, придружени от популярния адвокат Кирил Станчев, разкриха подробности около сбиването пред нощния клуб. Най-пострадал е Владимир, той е с пукнато чело, счупен пръст и насинен от палките гръб. Ето какво разказа един от пострадалите, който е с четири шева на главата - Кънчо Маноилов:

Отидохме в "Джулиани" някъде около 01:30 часа. Бяхме весела, кротка компания, празнуваща кръщенето на детето на един от приятелите ни. В един момент Владимир се сблъска с две други момчета, които не познаваме и така и не разбрахме кои са. В никакъв случай обаче не е имало бой. Когато охраната видяха, че вътре става нещо и има доста хора, дойдоха и изведоха нашия приятел навън по доста груб начин, едва ли не като парцал. Ние излязохме след тях, а в долното фоайе на дискотеката се събра голяма част от охраната.

Въпросните гардове започнаха да го удрят и блъскат и ни обиждаха с думите: "Дупнишки селяни, е са ше ви ебем майката!". Когато видяхме, че нападат Владимир, естествено, се намесихме. Попитахме ги: "Момчета, какво става"! Чакайте малко, защо го удряте така"!". В този момент дойдоха и други охранители, които също ни нападнаха и само повтаряха: "Какви сте вие, дупнишки селяни"!". Единият от охранителите каза: "Абе, вадете палките!", и всички извадиха разтегателни палки, с които започнаха да ни удрят.

В този момент ние се разбягахме навън. Те продължиха да ни гонят и с палките ни удряха, където сварят - търкаляхме се по земята. Аз се качих в едно такси и се затворих вътре. В този момент дойдоха полицаите, но охранителите продължиха да удрят с палките дори по капака на таксиметровия автомобил, чийто шофьор впоследствие разбрахме, че е подал жалба в полицията. Неговата кола е цялата подбита, а нашите тела са нашарени със следи от палките.

Полицаите ме извадиха от таксиметровия автомобил и ми сложиха белезниците, а единият от охранителите се пресегна през полицая и ме удари пак по главата. Униформеният го блъсна назад и му каза: "Ти много си превишаваш правата!", а гардът му отговори: "Да, тук аз имам права!". Мен ме качиха в автопатрула и ме заведоха в полицията. Аз бях целият в кръв и казах на полицаите да ме заведат не в полицията, а в Бърза помощ. Те обаче ме заведоха в двора на полицейското управление и ме сложиха да седя на една пейка.

След около десетина минути доведоха и Владимир, който беше ритан и бит. В крайна сметка след половин час ни заведоха в Спешното, зашиха ни и ни върнаха в полицията - дадохме показания и ни задържаха за 24 часа, след което днес (б.р. - вчера) ни привикаха отново за обяснения и очни ставки с охранителите. Ние потърсихме полицията за съдействие, а те показаха едно пренебрежително отношение - нито чули, нито видели, веднага казаха: "Не, не, те са си виновни!", разказа Кънчо.

Другите двама от дупнишката компания - Явор и Кирил, са възмутени защо са били задържани, след като не са направили нищо.

Ние отидохме в полицията и виждайки приятелите си, с които сме израснали от деца, попитахме какво става, казахме на полицаите да ги заведат до Спешното, за да ги зашият, защото те кървяха. Вместо това обаче получихме отговор: "И вие оставате за 24 часа тук!", обясниха Явор Станимиров и Кирил Сотиров.

Адвокатът на дупничаните Кирил Станчев пък беше категоричен, че станал скандал вътре в дискотеката не означава прерастването му извън заведението и използването на помощни средства от охранителите - палки. Неговата позиция е следната:

В случая гардовете е трябвало да сезират органите на МВР, но моите подзащитни са направили това. Охранителите на практика са се саморазправили с тях - били са ги извън дискотеката, пред "Джулиани", в района на таксиметровата пиаца. Техните правомощия стигат дотам, че да спрат скандала, да изведат нарушителите и да сигнализират органите на МВР, че въпросните лица нарушават реда, а не да решават случая със саморазправа и с палки.

На дупничаните, с изключение на Кирил Искренов, вчера им бяха съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Част от охранителите на "Джулиани" също са с актове по УБДХ. Очаква се Районен съд - Благоевград да заседава по делото днес

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: