Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
5-ма се борят за шефското място в Митница Югозападна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:51 / 25.10.2010Коментари (0)588
© Blagoevgrad24.bg
5-има митничари бяха допуснати до конкурса за началник на Митница Югозападна, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Това са Ивайло Ваклинов, който през ноември 2009 г. бе кандидат за директор на РМД - София; Йордан Кулев - бивш митничар от Силистра и началник на РМД - Русе, който има в трудовата биография и кратък стаж като временно изпълняващ длъжността началник на ГКПП - Кулата; Иван Динчев - началник на ГКПП - Кулата през 2001 г., впоследствие директор на РМД - Варна; Любомир Димитров - неуспешен кандидат тази пролет за началник на митница Пловдив, за когото се знае само, че е уволнен бивш митничар и е от Русе; и Цветозар Нешев, който от 3 месеца е временно изпълняващ длъжността началник на Митница Югозападна, където дойде от митническото бюро на летище София.

Комисията не допусна до участие само един от кандидатите за поста - софиянеца Любомир Шопов, който е отхвърлен, понеже няма 5-годишен стаж в системата на митниците.

До 5 ноември финалистите трябва да подадат в Агенция "Митници" концепция на тема "Подобряване организацията на работа в Митница Югозападна с цел по-висока събираемост на приходите към републиканския бюджет". Интервюто с тях, което е последен етап от конкурса, е насрочено за 15 и 16 ноември.

Прави впечатление, че сред 5-имата претенденти няма нито един от Югозападна България.

След като 2 пъти през тази година областната структура на управлявящата партия ГЕРБ не успя да излъчи свой кандидат за поста, този път благоевградските гербери не са подали име за участие в конкурса, призна координаторът на Пиринско Костадин Хаджигаев. Провалените предложения на ГЕРБ - Благоевград бяха за бившия заместник-началник на митницата Георги Стаматов и настоящия шеф на ГКПП - Логодаш Красимир Михайлов, но те не бяха харесани от финансовия министър Симеон Дянков. Според отлично информирани източници през август тази година в Агенция "Митници" се провел трети, неофициален конкурс за директор на Митница Югозападна, на който 6-има кандидати за поста били интервюирани от висша и приближена на министър Дянков служителка. След препитването един от кандидатите от София получил указания да си стяга багажа за Благоевград, срещу него обаче сериозни забележки имал шефът на агенцията ген. Ваньо Танов и предвид затоплените му напоследък отношения с Бойко Борисов мнението на генерала било уважено и се стигна до официалното насрочване на конкурс през септември.

Припомняме, че началническият пост в Митница Югозападна бе овакантен това лято, след като ген. Танов поиска писмената оставка на Николай Шушков. Доста облекчените условия към кандидатите за мястото, от които вече не се изисква специално образование, нито владеене на чужди езици, а са необходими само 5 години работа в системата на митницата и магистърска степен по каквато и да е специалност, наведоха благоевградските митничари на мисълта, че управляващите нямат подходяща кандидатура за възловия пост и не е изключено този път конкурсът да не е "за наш човек", а да се търси най-добре представилият се.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: