Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
5 октомври официално стана празничен ден за Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:13 / 05.10.2012Коментари (0)708
На тържествена сесия днес, Общински съвет единодушно прие паметна декларация по повод 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към майка България.

Кметът Камбитов откри празничната сесия и пръв сложи подписа си под историческия документ. След него всички общински съветници също подписаха документа, който ще остане за идните поколения и ще почете паметта на славните български герои, извоювали свободата на Отечеството в яростни сражения по бойните полета. С решение на Общинския съвет, датата 5 октомври се обявява официално за празничен ден в град Благоевград.

В обръщението си към гостите и общинските съветници, д-р Камбитов апелира вечно да се помнят и почитат тези, които са пролели кръвта си за свободата, която всички днес имат. Кметът изрази увереност, че оттук насетне на този ден ще си спомняме за този подвиг и призова всеки ден да се мисли по една минута за България, за да се държи жив идеала на свободата.

От своя страна председателят на Общински съвет Даниела Савеклиева приветства членовете на съвета и всички официални гости на сесията, като ги поздрави с днешния празник и подчерта, че всеки в залата и извън нея трябва да помни завета на храбрите българи, които са воювали за идеали, като национално единство, независимост и свобода.

Сред официалните гости на тържествената сесия бяха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, посланика на Палестина д-р Ахмед Ал Матбух, председателят на Български червен кръст Христо Григоров, областният управител Костадин Хаджигаев, зам.-областният управител Георги Баханов, зам.-кметът на община Благоевград инж.Стоян Благоев, секретарят на община Благоевград София Янчева, народните представители Георги Андонов, Йордан Андонов, Любен Татарски и Митко Захов, председателят на Държавната агенция "Закрила на детето" Калин Каменов и много други.

Поздравителни адреси бяха изпратени от Президента на Република България Росен Плевнелиев и Председателя на Народното събрание Цецка Цачева.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: