Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
608 са кандидатите за работа в двата социлани дома за възрастни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:35 / 23.03.2011Коментари (0)276
608 кандидати подадоха документи за работа в Дома за възрастни хора в кв. Струмско и за Дома за възрастни хора с деменция в с. Падеш в определения срок до 17.30 часа вчера. Около 50 са новите работни места, за които ще бъде извършен подбор по документи и събеседване до края на месец март. Кандидатите ще бъдат оценявани от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Благоевград и съгласно одобрена от Агенцията по заетостта методика.

Двете услуги получават държавно - делегирано финансиране след като Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов одобри искането на община Благоевград Дома за възрастни хора в с. Падеш да стане Дом за възрастни хора с деменция с капацитет 50 места, а в сградата на закритото Х-то училище в кв. Струмско да бъде открит Дом за възрастни хора с капацитет 87 места.
1 126 432.66 лв. безвъзмездна помощ от ЕС вложи община Благоевград в преобразяването на сградата на бившето Х-то училище, обитателите й ще се ползват от всички удобства и услуги, на които се радват връстниците им в европейските страни. На всеки от етажите на Дома за възрастни хора има кухненски бокс за приготвяне на храна, кът за хранене, дневна и кът за гледане на телевизия. Всички 36 стаи, в които ще бъдат настанени възрастните хора са с южно изложение и със самостоятелна баня и санитарен възел. Приемен сектор с фоайе, помещение за терминално болни и амбулатория, център за лечебни процедури с помещения за кинезитерапия и физиотерапия, санитарно - технически устройства и съоръжения, улесняващи движението и приемането на процедури от трудно подвижни обитатели, рампи за достъп на хора с увреждания, паркинг и прекрасен двор, са само част от удобствата в новия Дом, чийто ремонт и обзавеждане са към своя край.
106 543, 46 л. европейски средства са вложени в ремонта на сградата, която от 1999 г. е Дом за 50 възрастни хора "Св. Мина" в с. Падеж, и която вече ще бъде отделение за дементно болни. Ремонтирани бяха покрива, водопроводната и ел. инсталации, сменена е дограмата, направена е изолация, подменени са настилките, боядисани са стените и таваните в помещенията, сменени са фаянс, санитария и арматура, врати, както и част от обзавеждането.
Настаняването на възрастните хора ще се извършва от Дирекцията за социално подпомагане в Благоевград и ще започне най-вероятно в средата на м. април, когато се очаква да бъде издадено Разрешение за ползване на сградата в Струмско и да бъдат окомплектовани напълно екипите, които ще работят в двете социални заведения.
Със средства от Европейския фонд за регионално развитие по проекта "Ремонт, реконструкция и модернизация на съществуващата социална инфраструктура на територията на община Благоевград» по Оперативна програма "Регионално развитие", схема за безвъзмездна финансова помощ «Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали», компонент 2, «Социална инфраструктура" бяха ремонтирани още сградите на Дневен център за възрастни с увреждания "Зорница", Центъра за настаняване от семеен тип, Дневен център за деца и младежи с увреждания "Зорница".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: