Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
8 фирми искат да чистят Благоевград, 6 от тях са софийски
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:29 / 11.10.2010Коментари (0)795
© Blagoevgrad24.bg
Осем фирми закупиха документи за участие в открития конкурс с предмет "Сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на битови отпадъци, поддържане чистотата на уличната мрежа и терени, предназначени за обществено ползване в нормални и зимни условия, експлоатация на депо за битови отпадъци и депо за строителни отпадъци, поддържане на зелените площи и снегопочистване на територията на община Благоевград". Фирмите са:
  • 1. "Тангер" ЕООД - София
  • 2. "Биострой" ЕООД - Благоевград
  • 3. "Щрабаг" ЕАД - София
  • 4. "Стройинженеринг - 94" ЕООД - Перник
  • 5. "Шеле България" ЕООД - София
  • 6. ДЗЗД "Титан Благоевград" - София
  • 7. "БКС Христо Нанев" ЕООД - София
  • 8. "Кристална вода" АД - София



Срокът за подаване на оферти е 18 октомври, а публично им отваряне е на 19 октомври в 11 часа в зала 210 на община Благоевград. Гаранцията за участие е 187 500 лв. Минималните изисквания, на които трябва да отговарят участниците са:

1. Годишен оборот за последните 3 /три/ финансови години не по-малко от 6 000 000 /шест милиона/ лева.

2. Общ оборот за последните 3 /три/ финансови години от събиране и транспортиране на битови отпадъци и почистване на територии  за обществено ползване, екплоатация на депа поддържане на зелени площи и снегопочистване не по-малко 5 000 000 /пет милиона/ лв.

3. Да имат изпълнени поне 1 /един/ договор за събиране и извозване на битови отпадъци и почистване на териториите за обществено ползване с общини с категория /функционален тип/ сходен с Община Благоевград или да са с обхват на обслужване на поне 80 000 жители през последните 3 години.

- Основните договори за извършени дейности с предмет подобен на предмета на поръчката, изпълнени през последните 3 /три/ години да са минимум 3 договора.

- Минимум 3 бр. препоръки за добро изпълнение на поръчки с подобен предмет, дадени от предишни възложители.

4. Да разполагат със следното минимално техническо оборудване /собствено или наето/ за изпълнение на обществената поръчка, както следва:

- товарен автомобил, сметосъбирач - 7 броя; автометачки - 2 броя; самосвали - 9 броя; трактор /булдозер/ - 2 броя; челен товарач - 1 брой; автоцистерни - 8 бр.; автовишки - 2 броя; автокран - 1 брой; малогабаритна техника /за дейност "Поддържане на зелените площи"/ - 20 броя; строителнопътна машина - 1 бр.

5. Базата за техниката да се намира на територията на Община Благоевград или на разстояние до 10 км. от него.

 

Кандидатът, който спечели конкурса ще обслужва община Благоевград в следващите 5 години.

Дейностите, които ще изпълнява израната фирма са:

Дейност "Сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на БО" включва: разполагане на съдовете за битови отпадъци и ремонт на съдове; събиране на БО от точките за събиране и транспортиране до депото за неопасни отпадъци в землището на село Бучино; събиране на нерегламентирано изхвърлените битови, едрогабаритни, строителни и други отпадъци около съдовете и в жилищните райони и транспортирането им до депото за неопасни отпадъци в землището на с.Бучино; извозване на отпадъци от нерагламентирани сметища и отпадъци от пролетно почистване по заявка на Възложителя; извозване на растителни отпадъци от почистване на зелените площи за компостиране по заявка на Възложителя;

Дейност "Поддържане чистотата на уличната мрежа и терени, предназначени за обществено ползване в нормални и зимни условия" включва: почистване - ръчно и машинно метене на улици, площади, тротоари, подлези, паркови и други територии за обществено ползване, почистване коритото на р. Благоевградска Бистрица и транспортиране на събраните отпадъци до депо за неопасни битови отпадъци или депо за инертни отпадъци; почистване от трева, тротоари, площади, паркови алеи и други места за обществено ползване, включително почистване на отпадъци от сезонни замърсявания и транспортирането им до депото за битови отпадъци или депо за инертни отпадъци; Оборка на тревни площи, включително и междублокови пространства, кашпи и почистване от трева и издънки на улични дървета; почистване на зелени площи включително пролетно и есенно почистване /събиране на шума и др./; миене на улици и почистване на плакати по заявка на Възложителя.

Дейност "Поддържане и експлоатация на депото за битови отпадъци /БО/" включва: входящ контрол, охрана, разриване, пробутване и подравняване. Запръстяване, мониторинг, СМР и други дейности по заявка на Възложителя. Дейност "Поддържане и експлоатация на депото за инертни /строителни/ отпадъци " включва: входящ контрол, охрана, разриване, пробутване и подравняване. Мониторинг, СМР и други дейности по заявка на Възложителя.

Дейност "Поддържане на зелените площи на територията на Община Благоевград" включва извършване на всички видове дейности необходими за поддържането на зелените площи: ремонт тревни площи, косене, събиране на трева, поливане, резитба на дървета, храсти и рози, засаждане и окопаване на дървесна, храстова и цветна растителност и други дейности по поддържането на зелените площи. Извършване на ремонт на градински пейки, поливен водопровод и др. паркови елементи по заявка на Възложителя;

Дейност "Снегопочистване" включва извършване на зимно поддържане на уличната мрежа в град Благоевград с цел да се осигури нормална проходимост по уличната мрежа през целия зимен сезон; Почистване на цялото платно за движение на улицата от снежната покривка; Опесъчаване при необходимост.

 

 

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: