Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Агенцията по заетостта “помилва" лидера на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:25 / 07.10.2010Коментари (0)552
© Blagoevgrad24.bg
Агенцията по заетостта /АЗ/ пожали лидера на ГЕРБ - Благоевград Йордан Андонов заради неправомерно вземаните пари за ксероксни копия на учебници от обучаващите се в националната програма "Аз мога".

В понеделник агенцията отне лиценза на 10 фирми, уличени в абсолютно същото нарушение. Сред тях обаче не е училище "Александър" на Й. Андонов, наето като един от изпълнителите на програмата за безплатно чуждоезиково обучение на работещи в Благоевградска област. За всеки от обучаваните държавата плаща по 700 лева на фирмите-изпълнители.

В телевизионно предаване заместник-председателят на Агенцията по заетостта Николай Николов обяви броя на фирмите с отнет лиценз, но не съобщи имената им. Николов уточни, че общо в страната ни 50 000 българи са одобрени за получаване на ваучери за безплатните курсове, както и че отпуснатите 700 лева финансират 100% обучението им, затова всяко събиране и на лев от курсистите е направомерно.

От десетте фирми с отнети лицензи няма нито една на територията на Благоевградска област, потвърди информацията за "Струма" директорът на Службата по заетостта Станислава Поповска, която е ангажирана да прави периодични проверки по групи за присъствието на обучаващите се и дали отсъстващите имат извинителни бележки, защото при повече от 20% неприсъствени часове те са длъжни да възстановят на държавата стойността на ваучера.

Заобикалянето на училище "Александър" от Агенцията по заетостта е доста очебийно, още повече че още в началото на август вестник "Струма" пръв от българските медии сигнализира за събираните неправомерни суми за ксероксни копия на учебници /по 28 лв. за брой/, които лидерът на ГЕРБ в Благоевград Й. Андонов събира в региона. Дори агенцията да не е била запозната с материалите ни по този случай, тя има пряко участие в продължението му - на 1 септември същата агенция наказа със забележка шефката на Бюрото по труда в Сандански Лиляна Лалева заради смелостта й да каже, че в Сандански Андонов също събира неправомерно пари за учебници. Ден по-рано в официално писмо до самия Андонов същата тази агенция го предупреди, че "цената на учебниците е част от ваучера и следва да се спазва".

На 12 септември репортер на "Струма" връчи на пиара на премиера Бойко Борисов папка с читателски сигнали и материали, свързани с неправомерното доплащане на ваучерите от страна на обучаващите се в училище "Александър" в програмата "Аз мога", за съмнителните бизнес придобивки на Й. Андонов, необяснимото му материално благосъстояние и използването на партийното му положение за лично облагодетелстване.

От името на читателите ни помолихме премиера за намесата му в посока коригиране поведението на общинския партиен лидер и изразихме надежда да бъдем своевременно уведомени за позицията на ПП ГЕРБ и мерките, които евентуално ще бъдат предприети. След като до вчера отговор на писмото ни няма, се свързахме по телефона с пиара Снежанка Димитрова. Тя увери, че същия ден - 12 септември, е предала папката на г-н Бойко Борисов, и обеща тази седмица да провери ще има ли отговор.

Източник: Струма






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: