Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Активист на ГЕРБ не успя да предизвика гражданско недоволство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:00 / 30.04.2010Коментари (0)139
© Blagoevgrad24.bg
Активистът на ГЕРБ Красимир Роячки направи неуспешен опит да провокира гражданско недоволство в кв. "Грамада". Застанал с гръб към основно ремонтираното ІV-то училище той остана сам в поредния си опит с лъжи и манипулации да дискредитира направеното от общинското ръководство в квартала. Хората в кв. Грамада показаха, че никой не може да ги манипулира. В отговор на поредните лъжи и манипулации на г-н Роячки, пресцентъра на община Благоевград е упълномощен да заяви:

Общоизвестно е, че проекта за подмяна на ВиК - мрежата в кв. "Грамада", възложен и разплатен от "ВиК" - Благоевград, е одобрен от Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" в МОСВ. Строително - ремонтните дейности са изпълнени съгласно този одобрен проект под наблюдението на избраната с открита процедура по Закона за обществените поръчки надзорна фирма, на инвеститорския контрол и на Управляващия орган на ОП "Околна среда". Изпълнителят на обекта - фирма "Монолитстрой" е избран в открит конкурс по Закона за обществените поръчки с участието на представители на МОСВ в конкурсната комисия.

Съгласно правилата на европейската програма, по която се финансира проекта, не се допуска преасфалтиране, а само изкърпване на улиците. В името на жителите на квартал Грамада ръководството на община Благоевград направи необходимото за преасфалтиране на улиците преди зимния сезон, въпреки неистовите опити на политическите лидери на ГЕРБ Благоевград да блокират строителните дейности, да провокират напрежение сред населението на квартала. Разбираме недоволството им от провала на пи ар акцията за дискредитиране на дейността на кмета на общината, която целеше да остави този Благоевград да тъне в кал през зимния сезон в името на политическите им цели.

Политиката на ПП ГЕРБ Благоевград да се блокира всичко, подкрепена от сателитите им Д. Урдев, Р. Тасков и Л. Причкапов, се изрази в целенасочения им отказ да одобрят предложените в бюджета за 2010 г. от кмета на общината средства за полагане на втория износващ слой асфалт в кв. "Грамада". Днес в желанието си да намери разумно оправдание на неразумния си отказ, който провокира недоволство сред хората, активистът на ГЕРБ прави пореден опит за манипулация на общественото мнение.

Не г-н Роячки, а кметът на общината още през септември миналата година обяви, че поради заложената в проекта на ВиК технология, голямата дълбочина на изкопите - до 7 м. и предвиденото в проекта уплътнение от 40 см., се очаква слягане на земните маси. Именно затова бе взето решение да основният износващ слой асфалт да се положи след една година, а не веднага и то бе публично огласено и прието от хората в квартала.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: