Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Албански студенти и благоевградчани се биха заради момичета
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:05 / 04.09.2011Коментари (0)262
2-ма албански студенти, първокурсници в ЮЗУ "Неофит Рилски", и трима благоевградчани се биха жестоко след запой в нощта след откриването на учебната година, съобщава в. "Струма".

Петимата младежи влезли в ръкопашен бой, след като били изхвърлени от хитовия клуб "Джулиани" заради неприлично поведение. Спорът между албанци и българи започнал около 01.30 часа, когато албанците започнали да закачат момичета от компанията на местните младежи. Направена им била забележка, но не се укротили и нашенци ги сбутали вътре.

Наложило се охраната на заведението да ги изведе навън. Там се заформил ръкопашен бой и с паник-бутон около 01,50 часа е извикана полиция.

Бързата намеса на ченгетата предотвратила разрастването на боя. В полицията мъртвопиян е вкаран 20-годишният албанец К. Еми, който не е дал адекватно обяснение за агресията си. Всички останали участници в инцидента вчера бяха разпитани в полицията. Ченгетата изясняват кой пръв е започнал скандала.

Групата побойници вчера следобед се озоваха в Районен съд - Благоевград, където срещу албанеца е заведено дело по Указа за борба с дребното хулиганство. В кулоарите на съда бяха изяснени подробностите около побоя. Според акта за констатиране на дребно хулиганство към 01:30 часа албанецът Качи Ени започнал да се блъска в Димитър Стоименов, Боян Николов и Георги Кюпов, които седели на сепаре във фолкзалата на дискотеката.

Тримата българи се спречкали с Качи и Ени и приятелите му, след което албанецът безпричинно наритал в корема Боян Николов и започнал да им крещи на майчиния си език. В това време дошли охранителите на дискотеката, които извели навън групата албанци заедно с Димитър Стоименов. След тях тръгнали да излизат и приятелите им. Буйният албанец Качи Ени се изскубнал от ръцете на гардовете и започнал да нанася юмруци в главата и тялото на Димитър, от чиято лява вежда шурнала кръв.

В същия момент от нощния клуб излезли Боян, Георги и Васил Панев, които, виждайки безпомощния си и окървавен приятел, се притекли да му помогнат. Димитър намерил сили и се изправил, отишъл до лавката, за да потърси вода да се измие. Гардовете натиснали паник-бутона и дошъл полицейски автопатрул. Пред униформените побойникът албанец Качи Ени дал обяснения с помощта на преводача Тодор Кехайов, директор на "Студентски живот и общежития" в Американския университет.

По време на делото вчера Качи Ени поиска преводач и адвокат. Това наложи районният съдия Калина Иванова да отложи процеса за следващата седмица. Самият Димитър се появи в храма на Темида с черни очила, за да прикрие цепнатата си вежда и следите от побоя.

Във връзка със зачестилите скандали между младежи в нощен Благоевград ченгетата засилват присъствието си в централна градска част. В момента Благоевград е пълен с нови студенти от различни краища на страната и чужбина, младите хора пият и под въздействието на алкохола агресията им става неконтролируема, коментираха вчера от РУ на МВР - Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: