Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Бачево празнува със златното момче Карлос Насар
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:01 / 19.09.2024Коментари (0)283
©
"21 септември ще бъде ден, изпълнен с красотата на всичко Бачевско“, разказват организаторите. "Бачево празнува“ е събитие, което отвежда в пространство, обагрено с редица състезания, хубава домашна бачевска храна, музика, танци, песни, носии, традиции.

Като част от програмата са предвидени редица спортни състезания. Още от ранни зори ще започне "Бачево празнува“ с Детски футболен турнир; Състезание по планинско колоездене; Състезание по планинско бягане; Турнир по канадска борба. А наградите на победителите в спортните състезания и турнири ще връчи специалният гост на Бачева празнува 2024 – златното момче от Олимпийските игри в Париж 2024 година - Карлос Насар.

Приготвяне и дегустация на вкусна домашна храна по автентични рецепти, хубава музика, много танци, песни и пъстротата на традиционни за региона носии са част от програмата на празника. 

В кулинарна изложба, всички желаещи могат да покажат своите умения в приготвянето на традиционни домашни гозби от Разлога.

Детска паневритмия за първи път ще се състои в Бачево, по повод празника. Всички малчугани между 5 и 10 годни ще имамат удоволствието да се докоснат до изкуството на паневритмията, която съчетава музика, движение, мисъл и слово в хармонично цяло. 

Под съпровода на цигулка и напътствията на Ефросина Ангелова децата ще се запознаят с важността на думите и колко е важно да благодарим и как се поздравява Слънцето!

Демонстрация на традиционни техники за изработка на елементи от облеклото на българите, ще окичи допълнително празника.

Срещата с д-р Анелия Овнарска-Милушева-автор на книгата "Думам ти, щерко", също е част от празничната програма на "Бачево празнува 2024“.

"Бачево празнува 2024" ще срещне славното минало с родолюбците от Национално Хайдушко Движение , които развиват дейност, насочена към съхраняването на родовата памет. Всеки от посетителите ще може да се докосне до автентичните хайдушки оръжиия, да види тяхното облекло, да зададе въпросите, които го вълнуват. За да имаме светло бъдеще, трябва да знаем славното минало! 

Празничният ден ще бъде украсен и с фолклорна програма със състави от региона и страната. 

Част от празничната програма е премиерата на спектакъла "До Заник“, който обединява в едно музика, песен и танц, фолклор, митология и един философски прочит на битието.Публиката не е обикновен зрител, тя съпреживява случващото се на сцената.

Томбола с благотворителна кауза ще осмисли начинанието, a за всички жители, гости и приятели на Бачево, организаторите са включили в празника хоротека с изпълнителите Никола Тодоров и Карамфил Божиков, които ще пеят до полунощ.

"Заповядайте заедно да си кажем "Бачево празнува 2024“! Начало: 21 септември, на стадиона в село Бачево, 9:30 часа", приканват организаторите на събитието. 

Събитието се организира от Община Разлог, Кметство - село Бачево, Народно читалище "Самообразование 1928", село Бачево. В организацията участват и много доброволци.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: